Munt is niet alleen goed voor de smaak, het bevat ook vitamines en mineralen. Vitamine A, vitamine C, calcium, fosfor en kalium - je kunt het allemaal vinden in munt. Het is de multivitamine van de plantenwereld!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
½ pak(ken)
Kikkererwten
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)
½
Tomatenpuree
45 ml
Kokosmelk
½ stuk(s)
Komkommer
45 gram
Rucola en veldsla
3 stuk(s)
Volkoren mini-tortilla
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja)
25 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse munt
(Kan bevatten: Selderij)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat: Sesamzaad)
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
25 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon (zie Tip). Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Spoel de kikkererwten af in een vergiet. Pluk de blaadjes van de munt en snijd in dunne reepjes.
Tip: Is het lastig om 25 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer.
Meng in een kleine kom de yoghurt met de helft van de fijngesneden munt en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Verhit de boter in een pan op middelmatig vuur en bak de ui en knoflook 3 - 5 minuten. Voeg de Koreaanse kruidenmix, tomatenpuree en kikkererwten toe en bak 1 - 2 minuten, of tot het begint te geuren.
Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar als je dit gerecht met weinig personen eet kun je er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.
Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de pan. Laat de saus met kikkererwten 4 - 6 minuten verder indikken op middelmatig vuur en roer af en toe door. Plet eventueel de kikkererwten lichtjes met de achterkant van lepel. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Meng in een grote kom de wittewijnazijn met de honing en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de salademix en komkommer toe aan de kom en meng goed. Verwarm ondertussen de mini-tortilla's 2 - 3 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: Liever zachte tortilla's? Verpak ze dan in aluminiumfolie en verwarm ze net zo lang in de oven.
Vul de tortilla's met wat van de komkommersalade en de kikkererwten. Besprenkel met de yoghurtsaus en serveer de overige komkommersalade ernaast. Garneer met de gomasio en overige munt.