Mini tortilla's met kruidige kikkererwten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini tortilla's met kruidige kikkererwten

Mini tortilla's met kruidige kikkererwten

met komkommersalade

Kikkererwten bevatten veel vezels en eiwitten. Dit zorgt ervoor dat je na het eten van de mini tortilla's een voldaan gevoel hebt.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ blik(ken)

Kikkererwten

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½

Tomatenpuree

45 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Komkommer

45 gram

Rucola en veldsla

3 stuk(s)

Bruine tortilla

(Bevat Tarwe)

25 gram

Biologische volle yoghurt

5 gram

Verse munt

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Honing

½ el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)684 kcal
Energie (kJ)2860 kJ
Vetten33.7 g
waarvan verzadigd15.1 g
Koolhydraten64.6 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels19.1 g
Eiwitten22 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Vergiet
Kleine kom
Koekenpan
Grote kom

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Spoel de kikkererwten af in een vergiet. Pluk de blaadjes van de munt en snijd in dunne plakjes.

Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.

Yoghurtsaus maken
2

Meng in een kleine kom de yoghurt, de helft van de fijngesneden munt en eventueel een scheutje extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Kikkererwten bakken
3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Fruit de ui en knoflook 3 - 5 minuten. Voeg de Koreaanse kruiden, tomatenpuree en kikkererwten toe en bak 1 - 2 minuten, of tot het begint te geuren.

Inkoken
4

Voeg de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan en laat de kikkererwten 4 - 6 minuten verder indikken op middelmatig vuur. Roer af en toe om en plet eventueel de kikkererwten lichtjes met de achterkant van lepel. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de komkommer in dunne halve maantjes. Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 tl honing en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de salademix en komkommer toe aan de kom en meng goed. Bak de mini-tortilla's 2 - 3 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Liever zachte tortilla's? Verpak ze dan in aluminiumfolie en verwarm ze net zo lang in de oven. Eet je dit gerecht met weinig personen? Je kunt ze eventueel ook opwarmen in een koekenpan (zonder olie).

Serveren
6

Vul de tortilla's met een beetje komkommersalade en de kruidige kikkererwten. Besprenkel met de yoghurtsaus. Garneer met de gomasio en overige munt. Serveer de tortilla's met de overige komkommersalade.