Skip to main content
Wraps met tempura-garnalen
Wraps met tempura-garnalen

Wraps met tempura-garnalen

met gefrituurde uitjes, appel-koolsla en tomaat

4.1
(242)

Het woord "tortilla" betekent "kleine cake" in het Spaans. In Spanje verwijst het naar een omelet, terwijl het in Mexico flatbread is, gemaakt van mais of tarwe - dit is de versie die de meeste mensen wereldwijd kennen!

Allergenen:
Schaaldieren
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

120 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

1.5 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Rode kool, witte kool en wortel

½ stuk(s)

Appel

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Witte balsamicoazijn

65 gram

Bloem

30 ml

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

75 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4121 kJ
Energie (kcal)985 kcal
Vetten42.2 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten112 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels11.1 g
Eiwitten33.3 g
Zout2.5 g
Potassium242.7 mg
Calcium11.3 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Kom
Grote kom
Bord
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Garnalen bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/3 van de mayonaise, peper en zout.
  • Haal de garnalen vervolgens door de panko.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen 4 - 6 minuten, of tot ze goudbruin zijn (zie Tip).

Tip: Bak de achtergebleven panko mee, en gebruik dit bij het serveren als topping.

Salade maken
2
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern.
  • Snijd de venkel in dunne reepjes. Bewaar het eventuele venkelloof.
  • Meng in een saladekom de rodekool en wortel met de venkel, de overige mayonaise en per persoon: 1/2 tl honing en 1/2 el witte balsamicoazijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Smaakmakers snijden
3
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.
Serveren
4
  • Verdeel de salade over de tortilla's.
  • Leg de garnalen erop en verdeel de tomatenblokjes erover.
  • Garneer met het venkelloof.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders