Mini-tortilla's met knapperige garnalen en venkel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met knapperige garnalen en venkel

Mini-tortilla's met knapperige garnalen en venkel

met rode kool, wortel en limoen

Wij hebben alvast wat werk uit handen genomen zodat jij in 15 minuten aan tafel zit. De garnalen zijn al gepeld en de kool en wortel hebben we alvast voor je gesneden. De panko zorgt ervoor dat de garnalen mooi goudbruin en lekker crunchy worden - een feestje voor het oog én je smaakpapillen. Dankzij de frisse salade en limoen krijg je voor even het frisse zomergevoel weer terug.

Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Garnalen

15 gram

Panko paneermeel

¼ stuk(s)

Venkel

50 gram

Rodekool en wortel

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

¼ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Tomaat

3 stuk(s)

Witte tortilla

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1195 kJ
Energie (kcal)286 kcal
Vetten27.8 g
waarvan verzadigd2.5 g
Koolhydraten5.3 g
waarvan suikers4.1 g
Vezels2.6 g
Eiwitten1.4 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Garnalen bereiden
1

• Dep de garnalen droog met keukenpapier. Meng ze in een kom met 1/4 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Voeg de panko toe en meng goed, tot de garnalen bedekt zijn met een laagje panko.

• Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen 4 – 6 minuten, of tot ze goudbruin zijn (zie TIP).

Tip: Niet alle panko zal aan de garnalen blijven plakken. Bak de overgebleven panko wel mee en verdeel het in stap 4 over de tortilla's als topping.

Salade maken
2

• Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes. Bewaar het eventuele venkelloof.

• Meng in een saladekom de rode kool en wortel met de venkel, mayonaise en 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Smaakmakers snijden
3
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.
Serveren
4

• Verdeel de salade over de tortilla's (TIP).

• Leg de garnalen erop en verdeel de tomatenblokjes erover.

• Gebruik het venkelloof als garnering en serveer de limoenpartjes erbij. 

Tip: Liever warme tortilla's? Verwarm ze dan voor serveren kort in de pan of magnetron.