Skip to main content
Mini-pita’s met viskoekjes en peen
Mini-pita’s met viskoekjes en peen

Mini-pita’s met viskoekjes en peen

Accompagnez d’une salade fraîche

3.6
(936)

Voor alle kleine en grote koks een feest om te eten. Het is makke-lijk te bereiden en aan tafel kan je je pitabroodje bouwen! De viskoekjes zijn gemaakt van kabeljauw die gevangen is in de Golf van Alaska door Joel en zijn maten.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Rode ui

1 tl

Gedroogde oregano

2 stuk(s)

Mini-pitabroodjes

(Bevat: Gluten)

⅕ stuk(s)

IJsbergsla

2 stuk(s)

Viskoekjes met Franse kruiden

(Bevat: Gluten, Ei, Melk (inclusief lactose), Vis)

2 el

Naturel yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)731 kcal
Energie (kJ)3058.5 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten83 g
Vezels11 g
Eiwitten29 g

Benodigdheden

Oven
Bakplaat
Bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Snijd de peen
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de peen in lengte in reepjes en de rode ui in fijne halve ringen.

Besprenkel met olijfolie
2

Verdeel de peen sticks over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Beng op smaak met de oregano, peper en zout en bak 20 minuten in de oven. Leg de pitabroodjes in de laatste 6-8 minuten bij de peen in de oven.

3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de rode ui in 6 minuten krokant en haal van het vuur.

4

Haal de bladeren van de ijsbergsla los en bewaar 2 bladeren per persoon. Snijd de rest in fijne reepjes. Breng in een saladekom op smaak met de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout.

Verwarm de rode ui mee
5

Haal de rode ui uit de koekenpan. Verhit de boter in dezelfde pan en bak de viskoekjes in 7 minuten, aan beide kanten bruin. Verwarm de rode ui in de laatste minuten mee.

Serveer met de peen, ijsbergsla en yoghurt
6

Snijd de pitabroodjes open en vul met een blad ijsbergsla en de viskoekjes. Serveer met de peen sticks, de overige ijsbergsla en yoghurt.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders