
Waan je even op een tropisch eiland met deze Caraïbische currystoofpot. Je bereidt de stoof met vegetarische kipstukjes. Dat maakt dit recept lekker én verantwoord!
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
75 gram
Bruine snelkookrijst
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
50 gram
Snijbonen
80 gram
Vegetarische kipstukjes
20 ml
Ketjap manis
(Bevat: Soja, Tarwe)
⅓ zakje(s)
Currypoeder
(Bevat: Selderij, Mosterd)
½ bakje(s)
Pindakaas
(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten)
40 gram
Mangochutney
(Bevat: Mosterd)
½ stuk(s)
Komkommer
½ el
Wittewijnazijn
½ tl
Suiker
½ el
Zonnebloemolie
150 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout

Tip 1: Extra snel water koken? Gebruik een waterkoker.
Tip 2: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 75 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 75 ml kokend water per persoon.


Weetje: Snijbonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.
