
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst
met champignons, paprika en een frisse yoghurtsaus
Halloumi is een Cyperse kaas met een hoog smeltpunt - dat maakt deze kaas zo geschikt om te grillen.
Labels:
Veggie
•Aanpasbaar
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
½ stuk(s)
Ui
85 gram
Witte langgraanrijst
1 stuk(s)
Knoflookteen
65 gram
Halloumi
(Bevat Melk (inclusief lactose))
65 gram
Champignons
½ stuk(s)
Citroen
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
5 gram
Verse bladpeterselie en koriander
25 gram
Biologische volle yoghurt
Zelf toevoegen
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 el
[Plantaardige] boter
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
Benodigdheden
•Pan met deksel
•Hapjespan
•Kom
•Koekenpan
Instructies

1
- Halveer de ui. Snipper de ene helft fijn en snijd de andere helft in ringen.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel. Fruit de gesnipperde ui 2 - 3 minuten.
- Voeg de rijst toe en bak deze 2 minuten mee met de ui.
- Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de rijst en voeg ruim water toe. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2
- Pers de knoflook en snijd de halloumi in blokjes van 1 - 2 cm.
- Snijd de champignons in kwarten. Pers de citroen uit. Verwijder de zaadlijst van de puntpaprika en snijd in dunne reepjes.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 3 - 4 minuten.
- Voeg de Midden-Oosterse kruiden, puntpaprika en champignons toe en bak 6 - 8 minuten mee. Besprenkel met 1 tl citroensap per persoon en breng op smaak met peper en zout.

3
- Snijd de verse kruiden fijn.
- Meng in een kom de helft van de verse kruiden met de yoghurt en per persoon: 1 tl citroensap en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit vervolgens in een koekenpan 1/2 el olijfolie op middelhoog vuur. Bak de halloumi in 4 - 6 minuten rondom krokant (zie Tip).
Tip: Bak de halloumi pas als de rest van het gerecht klaar is en serveer de halloumi direct na het bakken. Dan is hij op z'n best: lekker mals en krokant!

4
- Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten erbovenop.
- Leg de halloumi op de groenten.
- Garneer met de yoghurtsaus en de overige verse kruiden.