
Midden-Oosters gekruide groenten met witte grillkaas en rijst
met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Witte grillkaas is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
½ stuk(s)
Ui
75 gram
Witte langgraanrijst
1 stuk(s)
Knoflookteen
65 gram
Witte grillkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
65 gram
Champignons
½ stuk(s)
Citroen
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
½ stuk(s)
Paprika
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
Zelf toevoegen
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Halveer de ui. Snipper de helft fijn en snijd de andere helft in ringen.
- Verhit 1/2 el boter per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Fruit de gesnipperde ui 2 - 3 minuten.
- Voeg de rijst toe en bak 2 minuten mee met de ui.
- Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de rijst en voeg voldoende water toe. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

- Pers de knoflook of snijd fijn. Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 - 2 cm.
- Snijd de champignons in kwarten. Pers de citroen uit. Verwijder de zaadlijst van de paprika en rode puntpaprika en snijd in dunne reepjes.
- Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 3 - 4 minuten.
- Voeg de Midden-Oosterse kruiden, paprika, rode puntpaprika en champignons toe en bak 6 - 8 minuten mee. Besprenkel met 1 tl citroensap per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

- Snijd de bladpeterselie fijn.
- Meng in een kom de helft van de bladpeterselie met de yoghurt en per persoon: 1 tl citroensap en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit een pan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de grillkaas in 3 - 4 minuten rondom krokant (zie Tip).
Tip: Bak de grillkaas pas als de rest van het gerecht klaar is en serveer direct na het bakken, want dan is hij op zijn best: lekker mals en krokant!

- Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten erbovenop.
- Leg de grillkaas op de groenten.
- Garneer met de yoghurtsaus en de overige bladpeterselie.