Skip to main content
Mexicaanse gebakken tartaar
Mexicaanse gebakken tartaar

Mexicaanse gebakken tartaar

Geserveerd met zelfgemaakte friet en bonensalade

Vanavond zet jij een Mexicaanse 'healthy pleasure' op tafel. Het gerecht bereid je met mager rundvlees dat op smaak is gebracht met Mexicaanse kruiden. De bonensalade die je erbij serveert is niet alleen lekker, hij zit ook nog eens boordevol voedingsstoffen. Bonen bevatten veel vezels en eiwitten en worden daarom ook vaak als vleesvervanger gebruikt.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Maiskolf

¼ pak(ken)

Bonen

¼ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Mini-romaine sla

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

25 gram

Volle yoghurt

1 stuk(s)

Rundertartaar

1.5 tl

Mexicaanse kruiden

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2548 kJ
Energie (kcal)609 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels14 g
Eiwitten36 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Kom
Zeef

Instructies

Frieten maken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik.

Maiskolf koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Haal de groene bladeren van de maiskolf en leg de maiskolf in de pan. Kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar.

Frieten bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de frieten, afgedekt, 25 – 30 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
4

Laat ondertussen de zwarte bonen uitlekken in een zeef. Snipper de rode ui zeer fijn. Bewaar per persoon 2 bladeren van de mini-romaine en snijd de rest fijn. Snijd de tomaat in blokjes en de limoen in parten. Snijd de koriander fijn. Meng in een kom de bonen, ui, tomaat, gesneden mini-romaine, 3/4 van de koriander en de helft van de yoghurt. Knijp er 1 limoenpartje per persoon boven uit. Breng op smaak met peper en zout.

Tartaar bakken
5

Bestrooi de tartaar aan beide kanten met 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon en zout. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de tartaar 2 – 4 minuten per kant. Meng ondertussen 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon met de overige yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Zet de maiskolf rechtop, snijd de maiskorrels van de kolf af en meng ze met de bonensalade. Leg de hele slabladeren op de borden en verdeel hier de bonensalade over. Garneer de salade met de rest van de koriander. Verdeel de tartaar en friet over de borden en serveer met het yoghurtsausje.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes