Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips
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Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

met zoet-pittige chilisaus, paprika en mais

De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze van deze vegetarische linzenstoof een feestelijke maaltijd!

Labels:
Veggie
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

140 gram

Maïs in blik

1 blik(ken)

Linzen

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½

Tomatenpuree

¼ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

50 gram

Biologische zure room

25 gram

Geraspte cheddar

75 gram

Pittige tortillachips

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Suiker

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Voedingswaarden

Energie (kcal)694 kcal
Energie (kJ)2902 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers27 g
Vezels16.2 g
Eiwitten23 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Vergiet
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Préparer
1

Coupez les tomates en petits dés et réservez-les dans le bol.Émincez l'oignon. Détaillez le poivron en dés. Égouttez le maïs et les lentilles dans la passoire.

Tip: Wist je dat dit gerecht de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron is de linzen, aangevuld door de ruim 250 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora. Een gezonde darmflora zorgt voor een sterke weerstand en draagt bij aan een gezond cholesterolgehalte. Daarnaast voel je je door veel vezels lang verzadigd.

Cuire
2

Faites chauffer 1/2 cs d'huile de tournesol par personne à feu moyen-vif dans le grand wok ou la grande sauteuse. Faites-y revenir l'oignon 2 minutes. Ajoutez-y le poivron et 1/2 sachet d’épices mexicaines par personne. Faites cuire 4 minutes. Ajoutez 1/2 boîte de concentré de tomate par personne et faites cuire 1 minute. Baissez le feu et ajoutez le maïs et les lentilles. Mélangez et laissez cuire doucement 5 minutes. Assaisonnez de sel et de poivre à votre goût.

Préparer la sauce
3

Coupez le citron vert en deux. Pressez-en le jus d'une moitié au-dessus du bol contenant les dés de tomate. Détaillez le reste du citron vert en quarts. Ajoutez 1/2 cc de sucre par personne aux dés de tomate. Assaisonnez de sel et de poivre à votre goût. Mélangez bien et réservez. Pendant ce temps, dans le petit bol, mélangez la sauce douce pimentée avec la crème aigre.

Servir
4

Servez le mijoté de lentilles dans des assiettes creuses. Garnissez du cheddar râpé, de la sauce à la tomate et des quartiers de citron vert. Accompagnez de la sauce douce pimentée et des chips de tortillas.