topBanner
Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

met zoet-pittige chilisaus, paprika en mais

Lees meer

De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze van deze vegetarische linzenstoof een feestelijke maaltijd!

Labels:VeggieLekker snelBalans
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Pruimtomaat

1 stuks

Ui

1 stuks

Paprika

150 g

Mais in blik

⅔ pak

Linzen

1 zakje

Mexicaanse kruiden

70 g

Tomatenpuree

½ stuks

Limoen

1 zakje

Zoet-pittige chilisaus

100 g

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 g

Pittige tortillachips

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2902 kJ
Energie (kcal)694 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers27.0 g
Vezels13 g
Eiwitten23 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Vergiet
Hapjespan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de tomaat in kleine blokjes en zet apart in een kom. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Giet de mais en de linzen af in een vergiet.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de paprika en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 minuten. Voeg 1/2 blikje tomatenpuree per persoon toe en bak 1 minuut mee. Verlaag het vuur en meng de mais en linzen erdoor en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

3

Halveer de limoen. Knijp één helft uit boven de kom met tomatenblokjes. Snijd de overige limoen in partjes. Voeg 1/2 tl suiker per persoon toe aan de tomatenblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en zet apart. Meng ondertussen in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met de zure room.

4

Verdeel de linzenstoof over diepe borden. Garneer met de geraspte cheddar, tomatensalsa en de partjes limoen. Serveer de zoet-pittige chilisaus en de tortillachips erbij.