HelloFresh
topBanner
Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Italiaanse ovenschotel met aubergine, mozzarella en tomaat

Lees meer

Ken jij nog andere variaties op parmigiana? Zoals de Napolitaanse parmigiana di zucchine of carciofi, waar ze aubergine vervangen door courgette of artisjok.

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Aubergine

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

10 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Italiaanse kruiden

1 pak

Tomatenblokjes

200 ml

Passata

50 g

Parmigiano reggiano

1 stuks

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Witte ciabatta

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

5 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

4 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3787 kJ
Energie (kcal)905 kcal
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Vergiet
Hapjespan met deksel
Kom
Koekenpan
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en leg in een vergiet. Laat het zout intrekken. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui en Italiaanse kruiden toe. Bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de tomatenblokjes en de passata. Roer goed en breng op smaak met peper, zout en de helft van het basilicum. Kook het geheel, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes.

3

Rasp de parmigiano reggiano fijn. Scheur of snijd de buffelmozzarella in kleine stukken. Snijd een halve ciabatta per persoon in grove stukken en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid 2 el bloem per persoon, peper en zout over een groot bord. Dep de plakken aubergine goed droog met keukenpapier en schraap het zout eraf. Wentel de plakken dan door de bloem.

4

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de helft van de aubergineplakken in 4 - 6 minuten goudbruin. Keer ze halverwege om en laat uitlekken op een keukenpapier. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en herhaal met de overige aubergineplakken.

5

Verdeel een beetje tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Leg 1/3 van de aubergineplakken erop en schep 1/3 van de tomatensaus erover. Bestrooi met 1/3 van de parmigiano regiano en 1/3 van de buffelmozzarella. Herhaal dit met de overige aubergineplakken, tomatensaus en kaas. Verdeel de ciabattacroutons over de bovenkant en bak 10 - 15 minuten in de oven. Bak de laatste 6 minuten de overige ciabatta mee in de oven.

6

Verdeel de melanzane alla parmigiana over de borden en garneer met het overige basilicum. Serveer met de ciabatta.