HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMediterrane Orzo Met Kipgehakt En Aubergine
topBanner
Mediterrane orzo met kipgehakt en aubergine

Mediterrane orzo met kipgehakt en aubergine

met witte kaas en paprika

Lees meer

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:FamilieCaloriebewust
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Aubergine

200 gram

Kipgehakt met tuinkruiden

⅔ zakje(s)

Gedroogde oregano

150 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 blik(ken)

Cherrytomaten in blik

40 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

150 ml

Kippenbouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2685 kJ
Energie (kcal)642 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels10 g
Eiwitten36 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid 75 ml kippenbouillon per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de aubergine in blokjes.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook en de aubergineblokjes 1 minuut. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los. Voeg de paprikablokjes en 1 tl oregano per persoon toe en roerbak nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Weeg de orzo af, voeg toe aan de hapjespan en bak 1 minuut mee.

3

Voeg de cherrytomaten uit blik en de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel, afgedekt, 12 - 15 minuten koken. Roer de bodem nu en dan los. Voeg wat water toe indien de orzo te snel droog kookt. Verkruimel ondertussen de witte kaas. Snijd de krulpeterselie grof en roer de helft door de orzo.

4

Verdeel de orzo over de borden. Garneer met de witte kaas en de overige peterselie.