Skip to main content
Bakbox | Sinterklaas speculaasmijters

Bakbox | Sinterklaas speculaasmijters

+/- 12 stuks | Bakken met het hele gezin

4.3
(68)

C'est le moment d'enfiler votre tablier et de retrousser vos manches, car le chef pâtissier aujourd’hui, c'est vous ! Avec cette box pâtisserie, même le petit chef de la maison pourra participer. Nos recettes sont non seulement savoureuses et simples à préparer, mais aussi très amusantes à réaliser ! Laissez libre cours à votre imagination et créativité. Pétrissez, découpez, glacez : à vous de jouer ! Vous préparez cette semaine des biscuits au spéculoos en forme de mitre de Saint-Nicolas. Décorez-les avec des amandes et enfournez-les vite !

Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Ei
Amandelnoten
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld
/ Voor 2 personen

300 gram

Tarwebloem

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Ei, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

200 gram

Boter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Speculaaskruiden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

175 gram

Rietsuiker

(Kan bevatten: Gluten)

60 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

6 el

[Plantaardige] melk

½ tl

Zout

Energie (kJ)7807 kJ
Energie (kcal)1866 kcal
Vetten104.2 g
waarvan verzadigd55.5 g
Koolhydraten201.3 g
waarvan suikers92 g
Vezels9.3 g
Eiwitten31.4 g
Zout3.2 g
Grote kom
Deegroller
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Deeg maken
1

Verwarm de oven voor op 175 graden. Weeg de boter af en snijd in blokjes. Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, de suiker, de speculaaskruiden en het zout. Voeg de boter en 4 el melk toe aan de grote kom. Kneed met je handen tot een egaal en stevig koekjesdeeg.

Uitrollen
2

Vorm een bal van het deeg. Bestuif het aanrecht of werkblad met wat bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 1 cm dik (zie Tip). Snijd met een mes 12 grote vijfhoeken, in de vorm van een mijter, uit het deeg. Maak eventueel een bol van het overige deeg en snijd hier nog een extra mijter uit. Leg de deegstukken op een bakplaat met bakpapier. Gebruik eventueel een extra bakplaat als er niet genoeg ruimte is voor alle mijters.

Tip: Blijft het deeg plakken aan je deegroller? Druk het deeg dan een beetje plat en leg er een vel bakpier bovenop. Rol het deeg verder uit tot de juiste dikte en verwijder vervolgens het bakpapier.

Bakken
3

Leg op iedere mijter 4 amandelen in de vorm van een ruit. Kluts in een kleine kom 1 ei en 2 el melk en smeer het mengsel over het deeg. Bak de speculaasmijters 30 - 35 minuten in het midden van de oven.

Serveren
4

Haal de speculaasmijters uit de oven en laat volledig afkoelen. Serveer de speculaasmijters op een schaal.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders