Hét recept voor romantiek? Een driegangendiner dat je in no-time met trots op tafel tovert. Warm een verse soep op, kook een luxe hoofdgerecht en schuif tot slot twee onweerstaanbare cœurs fondants au chocolat in de oven. Smelt… Als dat geen ware liefde is!
Romantisch menu voor 2: Voorgerecht: Verse gele-paprikasoep met baguette Hoofdgerecht: Risotto met garnalen en courgette Dessert: Cœur fondant au chocolat
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
⅔ zakje(s)
Gedroogde laos
150 gram
Risottorijst
1 stuk(s)
Courgette
250 gram
Rode kerstomaten
1 stuk(s)
Citroen
10 gram
Verse dille en krulpeterselie
80 gram
Slamix: spinazie, rucola en snijbiet
240 gram
Garnalen
40 gram
Geraspte pecorino DOP
950 ml
Gele-paprikasoep
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Woutkorn demi-baguette
(Bevat: Rogge, Tarwe, Gerst Kan bevatten: Soja, Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose))
1 pak(ken)
Chocolademoelleux
(Bevat: Melk (inclusief lactose), Tarwe, Soja, Gluten, Ei Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)
naar smaak
Peper en zout
2 el
Olijfolie
600 ml
Zoutarme groentebouillon
1 tl
Suiker
1 el
Extra vierge olijfolie
1 el
[Plantaardige] boter
Bereid de bouillon voor de risotto. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de laos, ui en de helft van de knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen. Snijd ondertussen de courgette in blokjes.
Tip: De hoeveelheid vocht die je nodig hebt om de risotto te garen is afhankelijk van de grootte van je pan. Proef daarom tussendoor en voeg indien nodig meer water of bouillon toe.
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan en roerbak de garnalen 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de overige knoflook en courgette 5 minuten.
Halveer ondertussen de cherrytomaten. Pers de citroen. Snijd de dille en krulpeterselie, los van elkaar, fijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el citroensap, 1/2 tl suiker, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de slamix en de cherrytomaten door de dressing en garneer met de dille.
Roer de courgette, pecorino en garnalen door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verhit het geheel nog 2 minuten.
Verdeel de risotto over diepe kommen en garneer met peterselie. Serveer met de salade en het overige citroensap.
Je zet deze verse soep met brood in een handomdraai op tafel. Bak de demi-baguettes 6 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Giet de soep in een pan en verwarm al roerend tot het kookpunt.
Voor een snelle bereiding haal je de coeur fondant uit zijn transparante zakje, verwijder de kanten van de cup lichtjes van het gebakje en verwarm gedurende 20 seconden op 800 watt in de microgolf. Voor een optimale bereiding, adviseert Bonne Maman de coeur fondant gedurende 10 minuten in een oven te verwarmen op 180°C.