Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika

Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika

met crème fraîche en een bierbostelbroodje

Dit recept bewijst hoe voedzaam soepen kunnen zijn - deze maaltijdsoep geeft je per portie wel 400% van de dagelijkse behoefte aan vitamine C!

Labels:
Familie
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Spelt

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

50 gram

Aardappelen

150 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge, Spelt Kan bevatten Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

10 gram

Pompoenpitten

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

400 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)670 kcal
Energie (kJ)2802 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers25 g
Vezels17.1 g
Eiwitten18 g
Zout6 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Préparer
1

Préparez le bouillon. Préchauffez le four à 200°C. Émincez l’oignon. Écrasez ou émincez l’ail. Coupez la carotte en rondelles de 1 cm d’épaisseur. Épluchez la patate douce et les pommes de terre et taillez-les en petits dés. Coupez le poivron rouge en dés.

Tip: Let jij op je zoutinname? Vervang dan de helft van de bouillon door kokend water of kies voor natriumarme bouillon.

Cuire la soupe
2

Faites chauffer le beurre dans la marmite à soupe. Faites-y revenir l’oignon et l’ail 2 minutes à feu moyen. Ajoutez la carotte, la patate douce, les pommes de terre et le poivron, puis faites cuire 3 minutes à feu moyen-vif. Ajoutez le bouillon, couvrez et laissez mijoter 15 minutes.

Tip: Aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat de zoete variant ook veel vitamine A bevat? Goed voor je ogen en afweersysteem.

Enfourner le petit pain
3

Pendant ce temps, enfournez le petit pain aux drêches 6 à 8 minutes.

Tip: Wist je dat bierbostel een bijproduct is van de bierbrouwerij? Het bestaat uit het gedroogde velletje van de gerstkorrel - niet alleen sierlijk, maar ook vol vezels en eiwitten.

Griller les graines de courge
4

Pendant ce temps, faites chauffer la poêle à feu vif et faites-y griller les graines de courge à sec jusqu’à ce qu’elles commencent à crépiter. Réservez-les hors de la poêle.

Mixer le velouté
5

Hors du feu, mixez le velouté au mixeur plongeant. Ajoutez éventuellement un peu d'eau si vous souhaitez l'éclaircir, puis salez et poivrez à votre goût.

Servir
6

Servez le velouté dans les bols. Garnissez-le des graines de courge et de la crème fraîche. Accompagnez du petit pain aux drêches.