topBanner
Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika

Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika

met crème fraîche en een bierbostelbroodje

Lees meer

Dit recept bewijst hoe voedzaam soepen kunnen zijn - deze maaltijdsoep geeft je per portie wel 400% van de dagelijkse behoefte aan vitamine C!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:FamilieVeggieCaloriebewust
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Kruimige aardappelen

300 gram

Zoete aardappel

2 stuk(s)

Rode paprika

2 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Noten, Sesam, Ei, Melk)

20 gram

Pompoenpitten

50 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

800 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2802 kJ
Energie (kcal)670 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers25.0 g
Vezels17 g
Eiwitten18 g
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in plakken van 1 cm dik. Schil zowel de kruimige als de zoete aardappelen en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode paprika in blokjes.

2

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de wortel, de kruimige en zoete aardappelen en de paprika toe en bak nog 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

3

Bak ondertussen het bierbostelbroodje 6 – 8 minuten in de oven.

4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de soep over de soepkommen. Bestrooi met de pompoenpitten, garneer met de crème fraîche en serveer met het bierbostelbroodje.