Dit recept bewijst hoe voedzaam soepen kunnen zijn - deze maaltijdsoep geeft je per portie wel 400% van de dagelijkse behoefte aan vitamine C!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Kruimige aardappelen
300 gram
Zoete aardappel
2 stuk(s)
Rode paprika
2 stuk(s)
Bierbostelbroodje
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Noten, Sesam, Ei, Melk)20 gram
Pompoenpitten
(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)50 gram
Biologische crème fraîche
(BevatMelk (inclusief lactose))800 ml
Groentebouillon
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Schil zowel de kruimige als de zoete aardappelen en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode paprika in blokjes.
Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kruimige en zoete aardappelen en de paprika toe en bak nog 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.
Bak ondertussen het bierbostelbroodje 6 – 8 minuten in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen. Bestrooi met de pompoenpitten, garneer met de crème fraîche en serveer met het bierbostelbroodje.