Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika

Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika

met een bruine ciabatta en crème fraîche

Soep is een lekkere en snelle manier om veel vitaminen binnen te krijgen. Vandaag eet je een groentesoep in een oranje jasje, die lekker fris is door de crème fraîche die je gebruikt. De hoofdingrediënten – zoete aardappel en paprika – zijn twee echte vitaminebommen. In paprika zit per gram zelfs meer vitamine C dan in sinaasappelen!

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Zoete aardappel

1.5 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

50 gram

Aardappelen

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

400 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)416 kcal
Energie (kJ)1740 kJ
Vetten16.5 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten51.9 g
waarvan suikers25.7 g
Vezels10.5 g
Eiwitten9.8 g
Zout3 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Schil zowel de kruimige als de zoete aardappelen en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode paprika in blokjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Vervang dan de helft van de bouillon door kokend water of kies voor natriumarme bouillon.

Soep koken
2

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kruimige en zoete aardappelen en de paprika toe en bak nog 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

Broodje afbakken
3

Bak ondertussen de bruine ciabatta 6 – 8 minuten in de oven.

Pompoenpitten roosteren
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium is nodig voor sterke botten en gezonde spieren. Fosfor voor sterke botten en tanden.

Soep pureren
5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Bestrooi met de pompoenpitten, garneer met de crème fraîche en serveer met het ciabattabroodje.