De pappardelle komt rechtstreeks uit De Pastafabriek, een Italiaans familiebedrijf waar iedereen met passie en liefde werkt voor de beste verse pasta in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Paprika
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
¼
Tomatenpuree
165 gram
Kastanjechampignons
50 gram
Zure room
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
125 gram
Verse pappardelle
(Bevat: Ei, Tarwe)
1 stuk(s)
Gemarineerde steak
(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)
75 ml
Zoutarme runderbouillon
1.5 el
[Plantaardige] boter
½ el
Rodewijnazijn
1 tl
Mosterd
½ el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Haal de steak uit de koelkast (zie Tip). Bereid de runderbouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de paprika en snijd in dunne reepjes. Snijd de champignons in schijfjes. Hak de bladpeterselie grof.
Tip: Het best kun je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Haal hem uit de verpakking.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de ui en de paprika 3 - 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg opnieuw 1/2 el boter per persoon toe en verhoog het vuur. Voeg de champignons toe en bak 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe, meng goed en bak 1 - 2 minuten mee.
Blus af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en de runderbouillon. Verlaag het vuur en roer de zure room en 1 tl mosterd per persoon erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout. Laat zachtjes koken tot serveren.
Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel. Trek de pappardelle voorzichtig van elkaar voordat je ze aan de pot met kokend water toevoegt. Kook de pappardelle, afgedekt, 4 - 6 minuten. Giet af en houd warm in de pot met deksel (zie Tip).
Tip: Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe aan de afgegoten pasta en roer goed door om plakken te voorkomen.
Verhit 1/2 el boter in een pan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter goed heet is, de gemarineerde steak in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Meng de helft van de bladpeterselie door de stroganoff-saus.
Tip: Wil je een extra smaakvolle steak? Voeg tijdens het bakken een klontje boter toe en blijf de steak continu bedruipen met het bakvet - zo blijven de sappen in het vlees. Deze kooktechniek wordt ook wel 'aroseren' genoemd.
Verdeel de pappardelle over de borden. Verdeel de saus over de pappardelle. Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne sneetjes en verdeel over de pappardelle. Garneer met de overige bladpeterselie.