Skip to main content
Luxe varkenshaas uit de oven
Luxe varkenshaas uit de oven

Luxe varkenshaas uit de oven

In romige paddenstoelensaus

4.5
(100)

Zelf een saus maken? Daar draai jij je hand niet voor om! Na het bakken van de varkenshaas voeg je mosterd, honing en knoflook aan de pan toe en voilà: je hebt de basis voor een smaakvolle saus die je afmaakt met paddenstoelen en romige crème fraîche. De varkenshaas bak je verder in de oven, zo wordt hij gelijkmatiger gaar, zonder uitdrogingsgevaar.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

1 stuk(s)

Varkenshaas

½ tl

Gedroogde rozemarijn

90 gram

Orecchiette

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

2 el

Biologische crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 tl

Honing

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¾ el

Zwarte balsamicoazijn

0.13 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Mosterd

Voedingswaarden

Energie (kJ)3582 kJ
Energie (kcal)856 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd18.8 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels6 g
Eiwitten43 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Oven
Aluminiumfolie
Koekenpan
Ovenschaal
Pan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd de beukenzwammetjes los. Snijd grote paddenstoelen in vieren en laat kleine paddenstoelen heel. Bestrooi de varkenshaas met flink wat peper en zout.

Varkenshaas bakken
2

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas in de hete olie in 4 minuten rondom bruin. Haal de pan van het vuur, voeg de mosterd, honing, gedroogde rozemarijn, knoflook en de helft van de roomboter toe en meng goed. Leg de varkenshaas inclusief saus in een ovenschaal en bak 10 – 11 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar de saus voor stap 5.

Orecchiette koken
3

Kook ondertussen de orecchiette in de pan met deksel, afgedekt, 12 –14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Paddenstoelen bakken
4

Veeg ondertussen dezelfde koekenpan schoon met keukenpapier. Verhit de overige roomboter op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 minuten. Zet het vuur hoog, voeg de paddenstoelen toe en roerbak nog 4 – 5 minuten. Schenk de zwarte balsamicoazijn in de pan, zet het vuur middellaag en verhit totdat al het vocht verdampt is.

Pasta mengen
5

Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan met paddenstoelen en voeg de crème fraîche, 2 el water per persoon, de mosterdsaus uit de ovenschaal en peper en zout toe. Laat 1 minuut zachtjes koken. Voeg de orecchiette toe, schep goed om en verhit nog 1 minuut. Snijd de varkenshaas in plakken.

Serveren
6

Maak op de borden een bedje van de rucola en verdeel de orecchiette erover. Leg de plakken varkenshaas op de pasta en bestrooi met nog wat peper en zout.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Preisoep met zalm en kamutbroodje

Preisoep met zalm en kamutbroodje

Goed gevulde maaltijdsoep met pijnboompitten
Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipfilet gevuld met belegen kaas
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Met geraspte aardappelen voor meer gemak
Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen

Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen

Je draait zelf de gehaktballen!
Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Italiaans gerecht met Hollandse savooiekool
Bulgur met kruidige kipworstjes en pompoen

Bulgur met kruidige kipworstjes en pompoen

Extra in de 5-maaltijdenbox
Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Gezonde winterse maaltijd gegarneerd met verse koriander
Rijst met honingpinda’s, spiegelei en zoetzure komkommer

Rijst met honingpinda’s, spiegelei en zoetzure komkommer

met een pikante smaak
Sugarsnaps met kipfilet en geroosterde sesamzaad uit de wok

Sugarsnaps met kipfilet en geroosterde sesamzaad uit de wok

Extra in de 5-maaltijdenbox
Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Een combinatie van spaghetti uit Italië en feta uit Griekenland
Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Met een knapperig meergranenbroodje met een kruidige saus
Kipgehakt met groenten, Thaise basilicum en gadogado-saus

Kipgehakt met groenten, Thaise basilicum en gadogado-saus

Het kipgehakt is gekruid met Oosterse kruiden
Lauwwarme pasta-auberginesalade

Lauwwarme pasta-auberginesalade

Een mediterraans recept met pijnboompitten
Radijsstamppot met runderworst, gebakken appel en sjalot

Radijsstamppot met runderworst, gebakken appel en sjalot

Extra in de 5-maaltijdenbox
Paddenstoelenrisotto van orzo met knapperige walnoten

Paddenstoelenrisotto van orzo met knapperige walnoten

met smaakvolle grana padano
Hamburgertjes met gebakken rosevalaardappelen en tomatensalade

Hamburgertjes met gebakken rosevalaardappelen en tomatensalade

met tomaten in verschillende kleurtjes
Kruidige pompoensoep met grana padano en pompoenpitbrood

Kruidige pompoensoep met grana padano en pompoenpitbrood

Het brood is gemaakt van spelt
Spinazie-bataatcurry met pinda’s en frisse yoghurt

Spinazie-bataatcurry met pinda’s en frisse yoghurt

Extra in de 5-maaltijdenbox

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

met mesclunsalade met honing-mosterddressing
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Kruidige kippensoep met kokos

Kruidige kippensoep met kokos

met paksoi, wortel en patatjes
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Luxe kalfsstoof met ovenfriet

Luxe kalfsstoof met ovenfriet

met peer-witlofsalade en cranberrychutney
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

met gebakken rozemarijnkrieltjes, gegrilde asperges en mini-romatomaat
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Kalfsstoof met aardappelpuree

Kalfsstoof met aardappelpuree

met spekjes, kastanjechampignons en een salade
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Zalmfilet met zure room en bieslooksaus

Zalmfilet met zure room en bieslooksaus

met aardappelpuree en tomaat-komkommersalade
Kip met parelcouscous en kruidenkaasblokjes

Kip met parelcouscous en kruidenkaasblokjes

met veldsla, komkommer en paprika
Orzo à la Fata Morgana

Orzo à la Fata Morgana

met rundergehakt en Midden-Oosterse kruiden
Hotdog met drie soorten ui en appelsalade

Hotdog met drie soorten ui en appelsalade

met gefrituurde uitjes, uienchutney en gekaramelliseerde ui
Bij volle maan gerookte worst met zuurkool en spekjes

Bij volle maan gerookte worst met zuurkool en spekjes

met bloedrode appel en aardappelpuree
Loaded burritobowl met steak, avocado en salsa

Loaded burritobowl met steak, avocado en salsa

met cheesy nacho's, zure room en kruidige rijst
Fusion kipgehaktbrood met kokos-currynoedels

Fusion kipgehaktbrood met kokos-currynoedels

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Vegetarische worstjes met knoflook-za'atar-zure room

Vegetarische worstjes met knoflook-za'atar-zure room

met patatjes, peterselie en geroosterde groenten
Zoete biefstukreepjes met sesamzaadjes en gefrituurde uitjes

Zoete biefstukreepjes met sesamzaadjes en gefrituurde uitjes

met gele rijst, wortel en courgette
Flammkuchen met betoverde basilicumcrème en monsterlijke mozzarella

Flammkuchen met betoverde basilicumcrème en monsterlijke mozzarella

met courgettelinten en verschrikkelijk verse tomaat-rucolasalade
Taco's met rundergehakt

Taco's met rundergehakt

met zure room en salsa
Bulgurbowl met harissa, portobello en pikante yoghurtsaus

Bulgurbowl met harissa, portobello en pikante yoghurtsaus

met smokey kikkererwten en tomaat-komkommersalade
De favoriete flammkuchen van Max en Moritz

De favoriete flammkuchen van Max en Moritz

met mozzarella, appel en prei
Kaasfondue met hertengehaktballetjes en crudités

Kaasfondue met hertengehaktballetjes en crudités

met broccolini in ontbijtspek en geroosterde bloemkool
Garnalen met noedelsoep à la laksa en Thais basilicum

Garnalen met noedelsoep à la laksa en Thais basilicum

in kruidige kokosbouillon met vers citroengras en courgette
Kabeljauwfilet in kappertjesbotersaus met zeekraal-mafaldine

Kabeljauwfilet in kappertjesbotersaus met zeekraal-mafaldine

met citroen, broccoli en Siciliaanse kruiden
Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

met bruschettadip en aubergine-rucolasalade
Hartige heksenstoof met cheddar-varkensworst

Hartige heksenstoof met cheddar-varkensworst

met freaky frietjes en witloofsalade
Plantaardige kipstukjes in curry-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in curry-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Cottage pie met varkensgehakt en Goudse kaas

Cottage pie met varkensgehakt en Goudse kaas

met courgette, paprika en mais