Tempura is een Japans gerecht van zeevruchten of groenten die kort in beslag worden ondergedompeld en daarna gefrituurt. De krokante, luchtige textuur komt van een eenvoudig beslag van koud water en bloem.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ bosje(s)
Lente-ui
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Knoflookteen
1.5 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
120 gram
Garnalen
(Bevat: Schaaldieren)
90 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja, Gluten)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat: Sesamzaad)
15 gram
Witte miso
(Bevat: Tarwe, Soja)
20 gram
Zoete Aziatische saus
(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten)
125 gram
Verse tagliatelle
(Bevat: Ei, Tarwe, Gluten Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Schaaldieren, Soja, Vis, Walnoten, Weekdieren)
75 ml
Water
1 el
Olijfolie
300 ml
Zoutarme groentebouillon
30 ml
Zonnebloemolie
½ el
Ketjap of zoete sojasaus
70 gram
Bloem
1 el
[Zoutarme] sojasaus
Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe aan een kleine kom en zet in de diepvriezer. Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een pot voor de pasta en eieren. Snijd 1 lente-ui per persoon in schuine grove ringen en houd apart ter garnering. Snijd de overige lente-ui in fijne ringen. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Pel de knoflook.
Kook de eieren in 6 minuten zacht (zie Tip). Haal de eieren uit de pot en laat schrikken onder koud water. Houd apart tot serveren. Kook de pasta 4 - 5 minuten in dezelfde pot. Giet daarna af en laat afgedekt staan. Bereid ondertussen de bouillon.
Tip: Houd je meer van een hardgekookt ei? Kook het ei dan 8 minuten.
Verhit de olijfolie in een soeppot op middelhoog vuur. Bak de champignons 2 - 4 minuten. Voeg de knoflook, wortel en lente-ui toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de bouillon, de ketjap, de witte miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) en de zoete Aziatische saus toe. Kook, afgedekt, zachtjes op laag vuur tot serveren.
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Meng in een diep bord 20 g bloem per persoon met de Koreaanse kruidenmix. Voeg het water uit de diepvriezer toe aan een grote kom. Voeg de overige bloem toe aan het water en meng goed door tot een glad beslag (zie Tip).
Tip: Is het beslag nog te dik? Voeg dan een scheutje koud water toe. Is het beslag te dun? Voeg dan nog wat extra bloem toe.
Leg een vel keukenpapier op een bord. Wentel elke garnaal eerst door de bloem, dan door het beslag. Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak, zodra de olie goed heet is, de garnalen voorzichtig 3 - 4 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Verdeel de garnalen over het bord met keukenpapier en laat uitlekken.
Pel de gekookte eieren en halveer ze. Verdeel de pasta over kommen en schenk de bouillon eroverheen. Verdeel de garnalen en de eieren eroverheen. Besprenkel met de sojasaus en garneer met de grofgesneden lente-ui en de gomasio.