Skip to main content
Luxe miso ramen met tempura van garnalen
Luxe miso ramen met tempura van garnalen

Luxe miso ramen met tempura van garnalen

met paddenstoelen, lente-ui en ei

Tempura is een Japans gerecht van zeevruchten of groenten die kort in beslag worden ondergedompeld en daarna gefrituurt. De krokante, luchtige textuur komt van een eenvoudig beslag van koud water en bloem.

Labels:
Familie
Allergenen:
Ei
Tarwe
Schaaldieren
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

1.5 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

65 gram

Verse spaghetti

(Bevat: Ei, Tarwe)

120 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

15 gram

Witte miso

(Bevat: Tarwe, Soja)

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Tarwe, Soja)

Zelf toevoegen

75 ml

Water

1 el

Olijfolie

300 ml

Zoutarme groentebouillon

30 ml

Zonnebloemolie

½ el

Ketjap of zoete sojasaus

70 gram

Bloem

1 el

[Zoutarme] sojasaus

Voedingswaarden

Energie (kJ)4281 kJ
Energie (kcal)1023 kcal
Vetten41.2 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten109.1 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels16.2 g
Eiwitten49 g
Zout7.3 g
Potassium197.5 mg
Calcium31.3 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Soeppan met deksel
Diep bord
Grote kom
Keukenpapier
Bord
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe aan een kleine kom en zet in de diepvriezer. Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een pot met deksel voor de spaghetti en eieren. Snijd 1 lente-ui per persoon in schuine grove ringen en houd apart ter garnering. Snijd de overige lente-ui in fijne ringen. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Pel de knoflook.

Eieren en spaghetti koken
2

Kook de eieren in 6 minuten zacht (zie Tip). Haal de eieren uit de pot en laat schrikken onder koud water. Houd apart tot serveren. Kook de spaghetti 4 - 5 minuten in dezelfde pot met deksel. Giet daarna af en laat afgedekt staan. Bereid ondertussen de bouillon.

Tip: Houd je meer van een hardgekookt ei? Kook het ei dan 8 minuten.

Bouillon maken
3

Verhit de olijfolie in een soeppot met deksel op middelhoog vuur. Bak de champignons 2 - 4 minuten. Voeg de knoflook, wortel en lente-ui toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de bouillon, de ketjap, de witte miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) en de zoete Aziatische saus toe. Kook, afgedekt, zachtjes op laag vuur tot serveren.

Garnalen bereiden
4

Dep de garnalen goed droog met keukenpapier. Meng 20 g bloem per persoon met de Koreaanse kruidenmix in een diep bord. Voeg het water uit de diepvriezer toe aan een grote kom. Voeg de overige bloem toe aan het water en meng goed door tot een glad beslag (zie Tip).

Tip: Als het beslag nog te dik is, voeg dan een scheutje koud water toe. Is het beslag te dun? Voeg dan nog wat extra bloem toe.

Garnalen bakken
5

Leg een vel keukenpapier op een bord. Wentel elke garnaal eerst door de bloem, dan door het beslag. Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak, zodra de olie goed heet is, de garnalen voorzichtig 3 - 4 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Verdeel de garnalen over het bord met keukenpapier en laat uitlekken.

Serveren
6

Pel de gekookte eieren en halveer ze. Verdeel de spaghetti over kommen en schenk de bouillon eroverheen. Verdeel de garnalen en de eieren eroverheen. Besprenkel met de sojasaus en garneer met de grofgesneden lente-ui en de gomasio.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

met basilicum-mayonaise, aardappelpartjes en frisse salade
Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Kruidige couscous met halloumi

Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

met spinazie en witte rijst
Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

met sperziebonen en geschaafde amandelen
Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

met broccolini, gekleurde wortel en citroenmelissesaus

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy tostada's met kip

Cheesy tostada's met kip

met mais, tomaat en salade met limoendressing
Noedels met kip, pinda's en paksoi

Noedels met kip, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Bietenflatbread met sticky aubergine en witte kaas

Bietenflatbread met sticky aubergine en witte kaas

met zelfgemaakte hummus en gezouten amandelen
Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

met frieten en smashed komkommersalade
Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

met rucola, balsamicocrème en geroosterde groenten
Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

met wortelbroodje, koolsla en patatjes
Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

met wortel-linzensalade en verse kruiden
Pompoen met pecorino en knapperige salie

Pompoen met pecorino en knapperige salie

met romige parelgerstrisotto met champignons
Loaded patatjes met saus van witte kaas en olijven

Loaded patatjes met saus van witte kaas en olijven

met courgette en kerstomaten
Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

met patatjes, wortel en sperziebonen
Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

met salade met citroendressing en pompoenpitten
Plantaardige fish sticks met patatjes en groenten

Plantaardige fish sticks met patatjes en groenten

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Heek met salade op z'n Scandinavisch

Heek met salade op z'n Scandinavisch

met patatjes, dille en botersla
Romige mafaldine met garnalen

Romige mafaldine met garnalen

met prei, tomaat en verse dille
Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

met balsamico-patatjes en komkommersalade
Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

met zuurkoolsalade, cranberrychutney en peterselie
Bowl met krokante kipschnitzel

Bowl met krokante kipschnitzel

met avocado, zoet-pittige chilimayo, rijst en wortellinten
Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus
Kabeljauw met verse tagliatelle en stoof à la caponata

Kabeljauw met verse tagliatelle en stoof à la caponata

met basilicum, aubergine en geroosterd amandelschaafsel