Rood, oranje, groen of bruin – linzen zijn er in verschillende kleuren. Ze zitten allemaal boordevol ijzer, vezels en eiwitten en worden vaak als vleesvervanger gebruikt. Om er naast een voedzame maaltijd ook een kleurrijk én smaakvol feestje van te maken, maak je een rodebietencrème. De zoete smaak past perfect bij het hartige karakter van de geitenkaas en de appel zorgt voor een frisse noot. Laat je ons weten of het in de smaak viel?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
40 gram
Parelcouscous
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Limoen
5 gram
Walnootstukjes
½ stuk(s)
Appel
125 gram
Gekookte rode bieten
2.5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Yoghurt-tahinsaus
20 gram
Veldsla
50 gram
Verse geitenkaas
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
125 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Honing
1 el
Extra vierge olijfolie
• Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
• Laat de linzen uitlekken.
• Snipper de rode ui en pers de helft van de limoen uit. Snijd de andere helft in parten.
• Hak de walnootstukjes grof. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in smalle partjes.
• Snijd de rode biet in grove stukken.
• Hak de dille grof
• Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin.
• Pureer de biet met de yoghurt-tahinsaus, peper en zout en per persoon 1/2 el limoensap, 1/2 el honing en een 1/2 el extra vierge olijfolie in een hoge kom met de staafmixer tot een gladde saus.
• Voeg de linzen, appel, ui, de overige extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn toe aan de parelcouscous. Schep om.
Tip: De saus in dit gerecht maak je van yoghurt en tahin. Tahin is een sesampasta die je kunt vergelijken met pindakaas, maar dan gemaakt van sesamzaad. Het is rijk aan ijzer, calcium en goede vetten. Deel
• Verdeel de veldsla en de parelcouscous-linzensalade over de borden. Garneer met de geitenkaas, geroosterde walnootstukjes, dille en limoenpartjes. Serveer met de rodebietencrème.