Casarecce met zelfgemaakte spinaziepesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Casarecce met zelfgemaakte spinaziepesto

Casarecce met zelfgemaakte spinaziepesto

met geroosterde mini-romatomaten en Grana Padano

Vandaag bereid je een variant op pesto uit een potje door spinazie, basilicum, Grana Padano en cashewnoten te mixen tot huisgemaakte spinaziepesto.

Labels:
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen:
Cashewnoten
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Vers basilicum

¼ stuk(s)

Citroen

50 gram

Spinazie

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

150 gram

Mini-romatomaten

90 gram

Casarecce

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3457 kJ
Energie (kcal)826 kcal
Vetten45.8 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten77.3 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels8.4 g
Eiwitten23.6 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Pan
Ovenschaal
Koekenpan
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng in een ruime pot met deksel water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.
  • Halveer de tomaten, pers de knoflook of snijd fijn, pluk de blaadjes van het basilicum en pers de citroen uit.
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pot. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Bakken
2
  • Leg de tomaten in een ovenschaal en besprenkel met per persoon: 3/4 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn.
  • Breng flink op smaak met peper en zout en rooster 12 - 15 minuten in de oven.  
  • Verwarm een pan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de cashewstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Bak in dezelfde pan de spinazie 3 - 4 minuten, of tot de spinazie helemaal geslonken is.
Spinaziepesto maken
3
  • Meng in een hoge kom de gebakken spinazie, de knoflook, het basilicum, de cashewstukjes en de helft van de Grana Padanovlokken.
  • Voeg per persoon: 1 tl citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el kookvocht van de pasta toe en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de spinaziepesto naar smaak door de pasta (zie Tip).

Tip: De overige pesto is lekker als dressing door een salade de volgende dag, of op een boterham met kaas en tomatenschijfjes voor lunch.

Serveren
4
  • Verdeel de rucola over de borden.
  • Schep de pasta erbovenop.
  • Schep de tomaten erop en besprenkel eventueel met het overgebleven vocht uit de ovenschaal.
  • Garneer met de overige Grana Padanovlokken.

Weetje: Spinazie is een goede bron van ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.