Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto

Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto

met geroosterde cherrytomaten en grana padano

Linguine is Italiaans voor a) linten b) tongetjes of c) lijnen? (Het juiste antwoord is: tongetjes)

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Linguine

250 gram

Rode kerstomaten

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

¼ stuk(s)

Citroen

75 gram

Spinazie

10 gram

Cashewstukjes

25 gram

Grana Padanovlokken DOP

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

¾ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)849 kcal
Energie (kJ)3550 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers11 g
Vezels7.4 g
Eiwitten26 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook. Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Halveer de rode cherrytomaten, pers de knoflook of snijd fijn, pluk de blaadjes van het basilicum en pers de citroen uit.
Cherrytomaten roosteren
2
  • Leg de rode cherrytomaten in een ovenschaal.
  • Besprenkel met per persoon: 3/4 el olijfolie en 1 el zwarte balsamicoazijn. Breng goed op smaak met peper en zout en rooster 12 - 15 minuten in de oven.  
  • Verwarm een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de spinazie 3 - 4 minuten, of totdat de spinazie helemaal geslonken is. Bewaar het kookvocht van de spinazie apart.
  • Verwarm ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Spinaziepesto maken
3
  • Meng ondertussen in een hoge kom de gebakken spinazie, de knoflook, het basilicum, 3/4 van de grana padano en de cashewnoten.
  • Voeg per persoon 1 el citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el kookvocht van de spinazie toe en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto.
  • Proef en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Spinazie is een goede bron van ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Serveren
4
  • Verdeel de rucola over de borden. Schep de linguine erop en verdeel de spinaziepesto erover.
  • Schep de cherrytomaten erop en besprenkel met het overgebleven vocht uit de ovenschaal.
  • Garneer met de overige grana padano vlokken.