Skip to main content
Linguine met witte asperges in romige saus
Linguine met witte asperges in romige saus

Linguine met witte asperges in romige saus

met spekreepjes, Parmigiano Reggiano en verse kruiden

Speciaal ingrediënt in je box! De witte asperge, ook wel het witte goud genoemd, is weer in het seizoen. Deze groente groeit onder de grond, waardoor asperges hun lichte kleur behouden.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Witte asperges

100 gram

Spekreepjes

25 gram

Kruidenroomkaas

20 gram

Parmigiano Reggiano DOP

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

Verse tagliatelle

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3894 kJ
Energie (kcal)931 kcal
Vetten48.4 g
waarvan verzadigd23.2 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers4.5 g
Vezels7.2 g
Eiwitten40 g
Zout2.7 g
Trans Fat0.3 g
Potassium500 mg
Calcium50 mg
Iron2.5 mg

Benodigdheden

Dunschiller
Grote pan
Rasp
Garde
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een grote pot voor de asperges en de pasta. Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil met een dunschiller de asperges vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden. Snijd de asperges in 5 gelijke stukken. Kook de aspergestukken 7 - 10 minuten, of tot ze gaar zijn (zie Tip).

Tip: De gaartijd van asperges hangt af van de dikte van de asperges. Check daarom tussentijds de garing van de asperges en kook ze eventueel korter/langer.

Snijden
2

Snijd de verse kruiden fijn en rasp de Parmigiano Reggiano. Schep de aspergestukken uit de pot en bewaar apart. Bewaar 100 ml kookvocht per persoon. Voeg een snuif zout toe aan de pot en breng het overige water opnieuw aan de kook voor de pasta.

Roux maken
3

Kook de pasta 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht. Giet af en bewaar apart. Verhit ondertussen de boter in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. 

Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en boter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el boter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.

Saus maken
4

Voeg 1/3 van het achtergehouden kookvocht van de asperges toe en roer met de garde tot het kookvocht is opgenomen. Herhaal dit nog twee keer met het overige kookvocht en roer tot de saus glad is. Breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten indikken. Zet het vuur van de saus uit en roer de kruidenroomkaas, de helft van de Parmigiano Reggiano en de aspergestukken erdoorheen. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Spekreepjes bakken
5

Voeg de pasta toe aan de pan met de saus. Meng goed en voeg eventueel wat van het kookvocht van de pasta toe als de saus te dik blijft. Verhit ondertussen een pan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes in 3 - 4 minuten krokant.

Serveren
6

Verdeel de pasta met saus over de borden. Verdeel de spekreepjes eroverheen. Garneer met de verse kruiden en de overige Parmigiano Reggiano.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

met aardappelpuree, Parmigiano Reggiano en groene groenten
Tonijnsalade à la tonnato

Tonijnsalade à la tonnato

met knoflookpanko, kappertjes, citroen en verse kruiden
Kipfilet met rodewijnstoof

Kipfilet met rodewijnstoof

geïnspireerd op coq au vin, met romige aardappelpuree
Romige mafaldine met spekreepjes en panko

Romige mafaldine met spekreepjes en panko

met Parmigiano Reggiano, prei, champignons en citroen
Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

met aardappelpuree en sperziebonen met spekjes en amandelschaafsel
Burgerbowl met krokante vegetarische kipburger

Burgerbowl met krokante vegetarische kipburger

met Parmigiano Reggiano, patatjes en salade
Kipburger op z'n Italiaans met kaas

Kipburger op z'n Italiaans met kaas

met tomatensaus, patatjes en basilicum
Zelfgemaakte ravioli met serranoham

Zelfgemaakte ravioli met serranoham

met romige vulling, Parmigiano Reggiano en aubergine
Truffel-friet met Parmigiano Reggiano als extra

Truffel-friet met Parmigiano Reggiano als extra

Bijgerecht | met truffelmayonaise en bieslook
Griezelige gehaktballetjes met "bloed"saus van cranberry

Griezelige gehaktballetjes met "bloed"saus van cranberry

met pompoenpuree, spekjes en zelfgemaakte saus
Varkenshaas en spekjes met krokante gnocchi

Varkenshaas en spekjes met krokante gnocchi

met champignons in kaasroomsaus
Entrecote met mayonaise met truffelaroma

Entrecote met mayonaise met truffelaroma

met champignons, Parmigiano Reggiano en spinazie-aardappelpuree
Kabeljauwfilet in salieboter met pompoenrisotto

Kabeljauwfilet in salieboter met pompoenrisotto

met serranoham en Parmigiano Reggiano
Kalfsburger met aardappel-wortelpuree

Kalfsburger met aardappel-wortelpuree

met romige spinazie
Risotto met gehakt à la Bolognese

Risotto met gehakt à la Bolognese

met Parmigiano Reggiano, basilicum en mascarpone
Romige mafaldine al limone

Romige mafaldine al limone

met Parmigiano Reggiano en gekaramelliseerde radijs
Witte asperges in romige dragonsaus

Witte asperges in romige dragonsaus

met patatjes, spinazie en gekookt ei
Romige pasta met boerenworst

Romige pasta met boerenworst

met Parmigiano Reggiano, tomaat en spinazie
Orzosalade met salami en Parmigiano Reggiano

Orzosalade met salami en Parmigiano Reggiano

met citroenroomkaas en kerstomaten
Pompoenrisotto met kip in ontbijtspek

Pompoenrisotto met kip in ontbijtspek

met citroen en Parmigiano Reggiano

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

met zoetzure komkommer, lente-ui en paprika
Kapsalon met cheesy kippendijreepjes

Kapsalon met cheesy kippendijreepjes

met frietjes, knoflooksaus en salade
Steak met frietjes en truffelmayonaise

Steak met frietjes en truffelmayonaise

met sjalottensaus en geroosterde groenten
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, aubergine en sumak
Shakshuka met geitenkaas

Shakshuka met geitenkaas

met naanbrood en Griekse kruidenmix
Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook

Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook

met krokante pinda's en mangochutney-mayonaise
Risotto à la bolognese

Risotto à la bolognese

met Parmigiano Reggiano, basilicum en mascarpone
Fusion vistaco's met Midden-Oosterse kruiden

Fusion vistaco's met Midden-Oosterse kruiden

pick & mix toppings: mangochutney, knapperige koolsla & meer!
Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten

Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten

met amandelschaafsel en tomaat-komkommersalade
Kip-cheeseburger op z'n Italiaans

Kip-cheeseburger op z'n Italiaans

met tomatensaus, basilicum en patatjes
Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons

Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons

met pecorino, bospaddenstoelenpesto en bieslook
Courgette uit de oven met conchiglie

Courgette uit de oven met conchiglie

met mozzarella en zelfgemaakte tomatensaus
Tomatengalette met witte kaas

Tomatengalette met witte kaas

met balsamicocrème en kleine salade
Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

met courgette, citroen, dille en zoetzure ui
Oyakodon donburi met teriyaki-kipomelet

Oyakodon donburi met teriyaki-kipomelet

Japanse rijstbowl met zoetzure groenten
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en rode biet

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en rode biet

met tahindressing, verse kruiden, komkommer en citroen
Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade

Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade

met rijst, sojabonen en limoenmayonaise
Romige geitenkaas met uiensaus

Romige geitenkaas met uiensaus

met wortel-spinaziestoemp en pecannoten
Spiegeleieren met seroendeng-garnering en regenboogsla

Spiegeleieren met seroendeng-garnering en regenboogsla

met limoenrijst, zoete-chilimayo en verse kruiden
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, kerstomaten en geroosterd amandelschaafsel