Linguine met boerenworst in pittige rode saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met boerenworst in pittige rode saus

Linguine met boerenworst in pittige rode saus

met puntpaprika, harissa en basilicum

Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Vers basilicum

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

¼ pak(ken)

Tomatenblokjes

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

5 gram

Harissa

Zelf toevoegen

¼ tl

Rodewijnazijn

¼ tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)786 kcal
Energie (kJ)3287 kJ
Vetten35.1 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten79.1 g
waarvan suikers14 g
Vezels7.9 g
Eiwitten34.8 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Rasp

Instructies

Snijden en raspen
1

Snijd de puntpaprika in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes.

Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Deze antioxidant beschermt onze cellen en organen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je vindt vitamine E ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten.

Puntpaprika bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de puntpaprika toe aan de pan en bak 6 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

Pasta koken
3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van de puntpaprika. Voeg de ui en de knoflook toe aan de pan en fruit 2 minuten.

Saus maken
4

Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel boven de pan. Druk met een spatel het worstvlees in grove stukken en roerbak 2 minuten. Verlaag het vuur en voeg de tomaat, tomatenblokjes, gedroogde oregano, rodewijnazijn, suiker en 1/2 tl harissa per persoon toe en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken. Rasp ondertussen het parmigiano reggianoblokje.

Pasta mengen
5

Voeg de linguine en de helft van de puntpaprika toe aan de saus. Schep goed om. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met het basilicum, de overige puntpaprika en de geraspte parmigiano reggiano.