Skip to main content
Linguine in roomsaus met spekjes en Parmigiano Reggiano
Linguine in roomsaus met spekjes en Parmigiano Reggiano

Linguine in roomsaus met spekjes en Parmigiano Reggiano

met kleine tomatensalade en basilicumcrėme

De peperige, lichtbittere smaak van rucola gaat mooi samen met de mildere smaak en delicate textuur van veldsla. De perfecte combinatie voor een evenwichtige en smaakvolle salade!

Labels:
Comfortfood
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

20 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

90 gram

Linguine

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

10 ml

Basilicumcrème

20 gram

Rucola en veldsla

50 gram

Spekreepjes

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3352 kJ
Energie (kcal)801 kcal
Vetten41.9 g
waarvan verzadigd21.2 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers8.9 g
Vezels4.5 g
Eiwitten30.9 g
Zout2.2 g
Potassium183.3 mg
Calcium8.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Kom
Garde

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot en kook de pasta in 9 - 11 minuten gaar.
  • Bewaar wat van het kookvocht. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Spekreepjes bakken
2
  • Pel de knoflookteen. Leg de hele knoflookteen in een pan op middelhoog vuur.
  • Verhit een klontje boter in dezelfde pan. Bak de spekreepjes in 4 minuten knapperig. Haal daarna de knoflookteen uit de pan (zie Tip).
  • Rasp ondertussen de kaas.

Tip: Zo geeft de knoflook smaak af aan de saus, zonder al te overweldigend te zijn.

Saus maken
3
  • Snijd de tomaat in partjes.
  • Voeg de room en 3/4 van de kaas toe aan een kom. Meng met een garde en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de pasta toe aan de pan met spekjes. Voeg meteen daarna het roommengsel en 30 ml kookvocht per persoon toe.
  • Meng goed en verhit het geheel maximaal 1 minuut op laag vuur.
Serveren
4
  • Meng in een kom de tomaat, basilicumcrème, rucola en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de pasta met saus op een bord.
  • Garneer met de overige kaas. Breng eventueel verder op smaak met peper.
  • Serveer de salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders