Skip to main content
Lentestamppot
Lentestamppot

Lentestamppot

Met warmgerookte zalm en waterkers

3.6
(2,5 k)

De waterkers die je toevoegt aan deze smeuïge stamppot, geeft het geheel een pittige smaak. Wist je trouwens dat de waterkers van Belgische bodem komt? De honing-dilledressing is heel lekker bij de zalm en houdt de stamppot fris. Een ideaal gerecht voor een vrolijke lentedag!

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Poisson
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

250 g

Pomme de terre à chair ferme

200 g

Chou-fleur

3 brin(s)

Aneth frais

(Peut contenir : Céleri)

20 g

Cresson

80 g

Saumon fumé à chaud

(Contient: Poisson)

Ingrédients à avoir chez soi

1.5 cs

Huile d'olive vierge extra

½ cc

Miel

1 cc

Vinaigre de vin blanc

1 cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

1 cc

Moutarde

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories660 kcal
Énergie (kJ)2761.4 kJ
Graisses33 g
Graisses saturées10 g
Glucides56 g
Fibres alimentaires10 g
Protéines30 g

Ustensiles

Poêle avec couvercle
Bol
Presse-purée

Instructions

1

Schil of was de aardappelen (bildstar) grondig en snijd in parten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken.

Snijd de bloemkool.
2

Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Kook de bloemkool in de laatste 8 minuten mee met de aardappelen.

3

Hak de dille fijn. Meng in een kom de extra vierge olijfolie, honing, witte wijnazijn, 1 el water per persoon, het grootste deel van de dille en peper en zout naar smaak. Bewaar dit apart.

Scheur de waterkers klein.
4

Scheur de waterkers klein. Verwijder het vel van de warmgerookte zalm en verdeel met een vork in kleine stukken.

Schep als laatste, voorzichtig, het grootste deel van de warmgerookte zalm erdoor.
5

Giet de aardappelen en bloemkool af en stamp tot een grove stamppot met de boter. Voeg vervolgens de waterkers toe, de mosterd en het grootste deel van de honing-dilledressing en breng op smaak met peper en zout. Schep als laatste, voorzichtig, het grootste deel van de warmgerookte zalm erdoor.

Garneer met dille.
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige warmgerookte zalm en overige dille. Besprenkel met de overige honing-dilledressing.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes