De waterkers die je toevoegt aan deze smeuïge stamppot, geeft het geheel een pittige smaak. Wist je trouwens dat de waterkers van Belgische bodem komt? De honing-dilledressing is heel lekker bij de zalm en houdt de stamppot fris. Een ideaal gerecht voor een vrolijke lentedag!
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
250 g
Pomme de terre à chair ferme
200 g
Chou-fleur
3 brin(s)
Aneth frais
20 g
Cresson
80 g
Saumon fumé à chaud
1.5 cs
Huile d'olive vierge extra
½ cc
Miel
1 cc
Vinaigre de vin blanc
1 cs
Beurre
1 cc
Moutarde
à votre goût
Poivre et sel
Schil of was de aardappelen (bildstar) grondig en snijd in parten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken.
Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Kook de bloemkool in de laatste 8 minuten mee met de aardappelen.
Hak de dille fijn. Meng in een kom de extra vierge olijfolie, honing, witte wijnazijn, 1 el water per persoon, het grootste deel van de dille en peper en zout naar smaak. Bewaar dit apart.
Scheur de waterkers klein. Verwijder het vel van de warmgerookte zalm en verdeel met een vork in kleine stukken.
Giet de aardappelen en bloemkool af en stamp tot een grove stamppot met de boter. Voeg vervolgens de waterkers toe, de mosterd en het grootste deel van de honing-dilledressing en breng op smaak met peper en zout. Schep als laatste, voorzichtig, het grootste deel van de warmgerookte zalm erdoor.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige warmgerookte zalm en overige dille. Besprenkel met de overige honing-dilledressing.