Skip to main content
Ovenschotel van zomergroenten met ricotta
Ovenschotel van zomergroenten met ricotta

Ovenschotel van zomergroenten met ricotta

met vers basilicum en zelfgemaakte croutons

Ricotta betekent letterlijk opnieuw gekookt en wordt eigenlijk gemaakt van een bijproduct van kaas: wei. Deze wordt "opnieuw" gekookt en zo ontstaat ricotta.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Tomaat

⅔ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Ricotta

5 gram

Vers basilicum

½ stuk(s)

Bruin tarwebroodje

15 ml

Basilicumcrème

25 gram

Geraspte emmentaler

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)585 kcal
Energie (kJ)2448 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten38 g
waarvan suikers20 g
Vezels5.9 g
Eiwitten20 g
Zout1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hoge kom
Staafmixer
Kom
Ovenschaal

Instructies

Cuire l'aubergine
1

Préchauffez le four à 200 degrés. Coupez l'aubergine et la tomate en rondelles de 1/2 cm d'épaisseur. Faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive par personne à feu moyen-vif dans la grande poêle (à griller). Dès que celle-ci est bien chaude, faites cuire l'aubergine 5 minutes par côté. Salez et poivrez les 2 côtés. Coupez la courgette en dés de 1 cm. Écrasez ou émincez l'ail.

Tip: Tip 1: Heb je geen haast? Bestrooi dan de aubergine met zout en laat 30 minuten staan. Dep de plakken aubergine droog en bak ze. Tip 2: Past niet alle aubergine in de pan? Bak dan in meerdere rondes.

Préparer la sauce
2

Faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive par personne à feu moyen-vif dans la deuxième poêle. Faites cuire les dés de courgette et l'ail 4 à 5 minutes. Salez et poivrez. Retirez quelques feuilles de basilic des brins et réservez-les pour la garniture. Placez ensuite le reste de basilic, les dés de courgette et la ricotta dans le bol profond. Mélangez tous les ingrédients avec le mixeur plongeant de manière homogène. Goûtez et assaisonnez de sel et de poivre à votre goût.

Tip: Ricotta is een heerlijk romige kaas, maar bevat relatief weinig zout en calorieën. Een perfecte keuze voor een Balansgerecht.

Préparer les croûtons
3

Coupez la ciabatta en gros morceaux et mélangez-les dans le bol avec, par personne, 1/2 cs d'huile d'olive, 1 cc d'épices italiennes. Salez et poivrez.

Préparer le plat au four
4

Versez une petite couche de sauce dans le plat à four. Couvrez-la de rondelles d'aubergine et de tomate et arrosez-les de quelques gouttes de crème de basilic. Répétez l'opération jusqu'à épuisement de l'aubergine et de la tomate mais terminez par une couche de sauce. Arrosez-la ensuite du reste de crème de basilic.

Enfourner le plat
5

Saupoudrez le plat à four d'emmental râpé et disposez les croûtons de ciabatta sur le dessus. Enfournez 10 à 15 minutes.

Tip: Wist je dat dit gerecht ruim 400 g groente bevat? Met één maaltijd heb je dus al meer groente gegeten dan de ADH!

Servir
6

Servez le plat sur les assiettes et garnissez du reste de basilic.

Tip: Heb je geen haast? Laat de ovenschotel 5 minuten rusten voor je hem serveert. De saus wordt dan iets minder vloeibaar.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla