Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocado en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocado en feta

Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocado en feta

met little gem, tomaat en amandelschaafsel

Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De iets zoetere smaak en stevigere bite passen perfect bij dit gerecht!

Labels:
Extra groente
•Veggie
Allergenen:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

30 gram

Groene linzen

40 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Amandelschaafsel

½ stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Little gem

¼ stuk(s)

Citroen

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Suiker

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)818 kcal
Energie (kJ)3421 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd16.4 g
Koolhydraten62.7 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels19.1 g
Eiwitten26.3 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Koekenpan
•Saladekom

Instructies

Linzen en bulgur koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel en breng aan de kook. Weeg de linzen en bulgur af. Kook de linzen, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Amandelschaafsel roosteren
2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit een koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 - 3 minuten de Midden-Oosterse kruiden en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker toe. Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Avocado snijden
3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd de avocado in plakken.

Weetje: Wist je dat avocado naast gezonde vetten ook veel kalium en vitamine E bevat? Kalium is onder andere belangrijk voor een gezonde bloeddruk en vitamine E voor een sterke weerstand.

Salade maken
4

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de tomaat toe aan een saladekom. Snijd de citroen in partjes en verbrokkel de feta.

Op smaak brengen
5

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de feta toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en het amandelschaafsel erover en garneer met de overige feta, citroenpartjes en de avocado.

Weetje: Dit gerecht bevat meer dan 50% van de ADH vezels. De linzen, bulgur, avocado en overige groenten zitten er vol mee. Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen en hebben een positief effect op het cholesterolgehalte.