Lasagne met champignon-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lasagne met champignon-roomsaus

Lasagne met champignon-roomsaus

Een romige saus met onzichtbare bloemkool en geurige tijm

In dit recept ga je bloemkool pureren tot een romige saus. Je maakt dus geen traditionele bechamelsaus, wat je lasagne niet alleen dat tikkeltje anders maakt maar ook nog eens extra gezond. Je gebruikt verse lasagnebladen en werkt af met smaakvolle belegen kaas.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Gluten
Œuf

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation45 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1 pièce(s)

Gousse d'ail

150 g

Chou-fleur

100 g

Champignons

50 ml

Crème liquide

(Contient Lait (contient du lactose))

1 cc

Thym frais

(Peut contenir Céleri)

25 g

Gouda mi-vieux en tranches

(Contient Lait (contient du lactose))

⅓ pièce(s)

Feuilles de lasagne

(Contient Gluten, Œuf)

Ingrédients à avoir chez soi

200 ml

Bouillon de légumes

1 cs

Beurre

(Contient Lait (contient du lactose))

1.5 cs

Farine

½ cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)686 kcal
Énergie (kJ)2870 kJ
Graisses36 g
dont saturés19 g
Glucides62 g
dont sucres0 g
Fibres8 g
Protéines24 g
Sel0 g

Ustensiles

Four
Casserole avec couvercle
Mixeur plongeant
Bol
Plat à four

Instructions

Snijd de bloemkool.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de champignons in plakken.

2

Smelt de roomboter in een pan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de bloemkool en de bouillon toe en kook, afgedekt, 8 minuten. Voeg vervolgens de kookroom toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.

Voeg de champignons toe.
3

Meng ondertussen in een kom de bloem met een scheutje koud water tot pap. Roer dit na het pureren door de bloemkoolsaus. Voeg de champignons, tijm en ⅓ deel van de belegen kaas toe aan de saus en breng, afgedekt, aan de kook. Laat nog 2 - 3 minuten zachtjes koken.

Maak de lasagne.
4

Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met een deel van de lasagnebladen en druk goed aan. Leg daarna weer een laagje saus op de lasagnebladen. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.

Bestrooi met de overige belegen kaas.
5

Bedek de bovenste lasagnebladen met een laatste laagje saus en bestrooi met de overige belegen kaas.

6

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven totdat de kaas mooi goudbruin is. Laat voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.