Skip to main content
Kruidige varkenscurry op z'n Birmaans
Kruidige varkenscurry op z'n Birmaans

Kruidige varkenscurry op z'n Birmaans

met rijst, appelsiensalade, mangochutney en koriander

Receptontwikkelaar Chiara: "Ik hou van alle soorten curry's, én van experimenteren in de keuken met verschillende smaken. In deze versie op z'n Birmaans gaar je varkensvlees in een kruidige curry van garam masala, vers citroengras, gember, kurkuma en tomatenpuree. Om het gerecht wat frisheid te geven maak je er een salade van mango en koriander bij!"

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen:
Mosterd
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

Witte langgraanrijst

Varkensreepjes met Oosterse kruiden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Gemberpuree

Tomatenpuree

½ zakje(s)

Garam masala

¾ tl

Gemalen kurkuma

Champignons

50 gram

Witte kool en wortel

Limoen

20 gram

Mangochutney

Ongezouten pinda's

5 gram

Verse koriander

1 stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

100 ml

Zoutarme kippenbouillon

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2885 kJ
Energie (kcal)690 kcal
Vetten21.2 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten84.8 g
waarvan suikers22.3 g
Vezels13.8 g
Eiwitten34.8 g
Zout1.4 g
Potassium189 mg
Calcium18.9 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Saladekom
Mes

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot. Weeg de rijst af en kook 10 minuten, of tot de rijst gaar is. Giet af en laat uitstomen.
  • Bereid ondertussen de bouillon.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Knik de citroengrasstengels op 3 plaatsen.
  • Was de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.
Curry maken
2
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui, aardappelblokjes en de helft van de knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de kurkuma, tomatenpuree, garam masala (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de helft van de gemberpuree toe. Bak 1 minuut.
  • Voeg de bouillon en het citroengras toe. Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur.
Varkenshaas toevoegen
3
  • Voeg de varkenshaasstukjes toe en kook 3 - 6 minuten, of tot de varkenshaas gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de appelsien. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan halen.
  • Snijd de koriander grof.
  • Meng in een saladekom de mangochutney met de wittewijnazijn, de overige knoflook, overige gemberpuree en overige zonnebloemolie.
Serveren
4
  • Voeg de koriander, appelsien, witte kool en wortel toe aan de saladekom. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout.
  • Haal het citroengras uit de curry.
  • Serveer de rijst op diepe borden en verdeel de curry erover. Garneer met de pinda's.
  • Serveer de appelsiensalade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes