Kruidig gehaktbrood met aardappelpuree
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Kruidig gehaktbrood met aardappelpuree

Kruidig gehaktbrood met aardappelpuree

met gesmoorde prei en cranberrychutney

Smoren of braiseren is een kooktechniek waarbij je iets kort aanbakt en verder gaart in een minimale hoeveelheid vocht. Zo behoud je meer smaak én vitaminen!

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Verse krulpeterselie

1 snufje

Nootmuskaat

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Prei

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

4 stuk(s)

Ei

25 gram

Panko paneermeel

40 gram

Cranberrychutney

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.25 el

[Plantaardige] boter

125 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Mosterd

5 ml

[Plantaardige] melk

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Voedingswaarden

Energie (kcal)1001 kcal
Energie (kJ)4188 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers29 g
Vezels15 g
Eiwitten45 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Kom
Ovenschaal
Aardappelstamper
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 200°C. Émincez l'oignon très finement et ciselez le persil frisé. Râpez l'équivalent d'une pointe de noix de muscade par personne.

Couper
2

Préparez le bouillon. Épluchez ou lavez bien les pommes de terre et coupez-les en gros morceaux. Coupez le poireau dans la largeur en tronçons de 10 cm environ.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 200 gram aardappelen per persoon, vervang de boter in de puree door een extra scheutje melk en serveer het gerecht met de helft van de chutney.

Mélanger et malaxer
3

Mettez la viande hachée dans le bol. Ajoutez-y l’œuf, la chapelure panko, l'oignon émincé, la noix de muscade râpée, la moitié du persil frisé, du sel et du poivre. Formez une boule compacte avec la préparation.

Tip: Kook je voor een oneven aantal personen? Kluts het ei dan eerst, zodat je de juiste hoeveelheid handig kunt afmeten.

Cuire le pain de viande
4

Graissez le plat à four avec ¼ cs de beurre par personne. Placez-y la boule de viande et pressez-la jusqu'à obtenir la forme d'un pain. Enfournez 20 à 30 minutes.

Tip: Maak je het gehaktbrood voor meer dan twee personen? Dan kan het langer duren voordat het brood gaar is. Verleng de oventijd en houd de garing goed in de gaten. Leg eventueel wat klontjes boter op het gehaktbrood, zo wordt het nog smeuïger!

Braiser le poireau
5

Pendant ce temps, faites chauffer 1/2 cs de beurre par personne à feu moyen-vif dans la sauteuse et faites-y cuire le poireau 3 à 4 minutes. Déglacez avec le bouillon et laissez mijoter doucement 15 minutes à couvert. Pendant ce temps, portez une grande quantité d'eau à ébullition dans la casserole et faites-y cuire les pommes de terre 12 à 15 minutes. Égouttez-les et écrasez-les en purée fine au presse-purée. Ajoutez 1/2 cs de beurre par personne, la moutarde et un filet de lait pour l'onctuosité. Salez et poivrez à votre goût.

Servir
6

Coupez le pain de viande en tranches et servez-les sur les assiettes. Arrosez-les du jus restant dans le plat à four. Servez la purée de pommes de terre, des poireaux braisés à côté et accompagnez du chutney de canneberge. Garnissez la purée du reste de persil frisé.