Krieltjessalade met mais en spekjes
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Krieltjessalade met mais en spekjes

Krieltjessalade met mais en spekjes

met rode paprika en zoetzure sjalot

FLAG: Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Sjalot

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

140 gram

Maïs in blik

1 stuk(s)

Little gem

2.5 gram

Verse bieslook

50 gram

Spekreepjes

25 gram

Biologische volle yoghurt

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¾ tl

Suiker

¾ el

Extra vierge olijfolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)618 kcal
Energie (kJ)2586 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers23 g
Vezels8 g
Eiwitten20 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Hapjespan

Instructies

Cuire les grenailles
1

Pour les grenailles, portez une grande quantité d’eau à ébullition dans une casserole. Lavez les grenailles, puis coupez- les en deux, voire en quatre pour les plus grosses. Faites-les cuire 12 à 15 minutes à couvert. Ensuite, égouttez et réservez sans couvercle.

Préparer les pickles d'échalote
2

Pendant ce temps, taillez l’échalote en fines demi-rondelles et pressez le citron vert. Dans un petit bol, mélangez 1/2 cs de jus de citron vert par personne, le sucre et une pincée de sel. Ajoutez l’échalote et mélangez bien.

Tip: Rauwe sjalot heeft een scherpe smaak. Snijd de ringen daarom goed fijn. Je kunt de sjalot ook langer laten marineren in het limoensap, of een extra schepje suiker toevoegen.

Couper les légumes
3

Détaillez le poivron rouge en dés. Écrasez ou émincez l'ail. Laissez égoutter le maïs. Coupez la little gem grossièrement. Ciselez la ciboulette.

Sauter les légumes
4

Faites chauffer la sauteuse à feu vif et revenir les lardons à sec 3 à 4 minutes. Ajoutez 1/2 cs d'huile d'olive par personne et le poivron, puis faites cuire 4 minutes. Ajoutez les grains de maïs, l'ail et faites sauter 1 minute. Salez et poivrez.

Préparer la vinaigrette
5

Pendant ce temps, dans le petit bol, mélangez le yaourt entier avec l'huile d'olive vierge extra. Salez et poivrez généreusement. Ajoutez les grenailles, la little gem et la moitié de la ciboulette à la sauteuse. Remuez bien.

Tip: De saus blijft een beetje korrelig doordat de vetten en eiwitten zich scheiden. Dit doet niets af aan de smaak.

Servir
6

Servez la salade de grenailles dans les assiettes et garnissez avec la vinaigrette au yaourt. Garnissez le tout avec les pickles d'échalote et le reste de ciboulette.

Tip: Wist je dat je met dit gerecht al 1/3 van je dagelijkse behoefte aan vezels binnenkrijgt? De voornaamste bronnen zijn de aardappelen en de meer dan 250 g groente.