Skip to main content
Krieltjessalade met gehakt en zelfgemaakte croutons
Krieltjessalade met gehakt en zelfgemaakte croutons

Krieltjessalade met gehakt en zelfgemaakte croutons

met basilicumcrème, champignons en spinazie

Het boerengehakt is gemaakt van 100% varkensvlees en subtiel op smaak gebracht met gember, kardemom en witte peper.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

125 gram

Champignons

125 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Wit tarwebroodje

0.12 zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Varkensboerengehakt

100 gram

Spinazie

25 ml

Basilicumcrème

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

Zelf toevoegen

1 tl

Rodewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¾ el

[Plantaardige] boter

Voedingswaarden

Energie (kcal)795 kcal
Energie (kJ)3328 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers5 g
Vezels6.3 g
Eiwitten32 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de champignons in kwarten en eventuele grotere in achtsten. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grotere krieltjes in vieren. Kook afgedekt in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Croutons maken
2

Snijd de ciabatta in kleine blokjes. Verhit 3/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ciabattablokjes met 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon toe en bak 6 - 8 minuten óf tot de croutons mooi krokant zijn geworden. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en rode ui 2 minuten (zie Tip). Voeg het gehakt toe en bak 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 4 minuten. Voeg vervolgens de helft van de spinazie toe. Roer door tot deze is geslonken en haal van het vuur.

Tip: Houd je van rauwe rode ui? Voeg deze dan niet toe tijdens het bakken maar meng bij stap 5 met de rest van de ingrediënten.

Basilicumcrème toevoegen
4

Voeg de basilicumcrème toe aan de warme pan met gehakt en groenten en roer goed door.

Mengen
5

Voeg de krieltjes toe aan de hapjespan met gehakt en roer door. Schep vervolgens 1 tl rodewijnazijn per persoon en de overige spinazie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de krieltjessalade over de borden en garneer met de croutons. Rasp de parmigiano reggiano erboven fijn.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes