Kokos-noedelsoep met kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokos-noedelsoep met kippendij

Kokos-noedelsoep met kippendij

met udonnoedels en vers citroengras

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
•Eenpansgerecht
Allergenen:
Gluten
•Tarwe
•Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Sperziebonen

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

100 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Vers citroengras

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

¼ stuk(s)

Limoen

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

300 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)668 kcal
Energie (kJ)2794 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers14 g
Vezels11.1 g
Eiwitten28 g
Zout6 g

Benodigdheden

•Rasp
•Soeppan met deksel

Instructies

Préparer
1

Préparez 300 ml de bouillon par personne. Épluchez le gingembre et râpez-le ou émincez-le. Épépinez et émincez le piment rouge. Coupez la carotte en fines rondelles. Nos recettes Calorie Smart contiennent plus de 250 g de légumes et moins de 700 calories.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en vul aan met 150 ml kokend water. Laat eventueel ook de vissaus achterwege of voeg enkel naar smaak toe bij het serveren.

Cuire
2

Pendant ce temps, équeutez les haricots verts et coupez-les en petits morceaux. Faites chauffer l’huile de tournesol à feu moyen dans la marmite à soupe et faites-y revenir le gingembre et le piment rouge 1 à 2 minutes. Ajoutez le poulet et faites cuire 2 à 3 minutes en remuant.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Cuire la soupe
3

Ajoutez le lait de coco et le bouillon à la marmite à soupe. Talez la citronnelle en 3 endroits. Ajoutez-la à la marmite ainsi que les haricots verts et la carotte. Laissez mijoter à petit bouillon 8 minutes à couvert. Ajoutez les nouilles udon à mi-cuisson.

Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Geen zorgen, dit zijn de vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak. Knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de soep.

Préparer les garnitures
4

Pressez une moitié du citron vert et taillez l’autre moitié en quartiers.

Assaisonner
5

Retirez la citronnelle de la soupe, puis assaisonnez du jus de citron vert, de 1 cc de sauce de poisson, de sel et de poivre.

Servir
6

Servez la soupe dans des bols et garnissez des quartiers de citron vert.

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan vezels en bevatten belangrijke vitaminen en mineralen, zoals calcium voor sterke botten, kalium voor een gezonde bloeddruk en ijzer voor een energiek gevoel.