HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKokos Noedelsoep Met Kippendij
topBanner
Kokos-noedelsoep met kippendij

Kokos-noedelsoep met kippendij

met udonnoedels en vers citroengras

Lees meer

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:Lekker snelCaloriebewust
Allergenen:Glutenbevattende granenVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Wortel

200 gram

Snijbonen

200 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

200 ml

Kokosmelk

1 stengel(s)

Vers citroengras

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

½ stuk(s)

Limoen

2 tl

Vissaus

(BevatVis)

Zelf toevoegen

600 ml

Kippenbouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2718 kJ
Energie (kcal)650 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Soeppan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid 300 ml bouillon per persoon. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de wortel in dunne plakjes.

2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd in kleine stukjes. Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de gember en rode peper 1 - 2 minuten. Voeg de gekruide kippendijreepjes toe en roerbak 2 - 3 minuten.

3

Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan. Kneus het citroengras door het op 3 plaatsen te knikken. Voeg het citroengras, de snijbonen en de wortel toe aan de pan en laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken. Kook halverwege ook de udonnoedels mee.

4

Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.

5

Haal het citroengras uit de soep en breng op smaak met het limoensap, 1 tl vissaus per persoon, peper en zout.

6

Verdeel de soep over de kommen en garneer de limoenpartjes.