HelloFresh
topBanner
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes

Supersnel
Lees meer

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Labels:Lekker snel
Allergenen:SchaaldierenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Voorgekookte halve kriel met schil

200 g

Gesneden snijbonen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

3 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Basilicumcrème

180 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

250 g

Rode cherrytomaten

½ stuks

Citroen

10 g

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

4 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2314 kJ
Energie (kcal)553 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels11 g
Eiwitten20 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de voorgekookte krieltjes en gesneden snijbonen, afgedekt, 6 minuten op middelhoog vuur. Haal dan de deksel van de koekenpan. Breng goed op smaak met peper en zout. Bak nog 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in parten.

2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan, voeg de helft van de knoflook toe en fruit 1 minuut.Voeg de garnalen toe en roerbak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en houd apart.Snijd intussen de krulpeterselie fijn.

3

Voeg de rest van de knoflook toe aan de hapjespan en fruit 1 minuut.Voeg de cherrytomaten toe, samen met 1 el boter per persoon. Knijp de citroenpartjes naar smaak boven de hapjespan uit en meng er vlak voor serveren de garnalen doorheen.Roer de basilicumcréme door de krieltjes en snijbonen.

4

Verdeel de krieltjes en snijbonen over de borden. Schep de garnalen met cherrytomaten ernaast. Garneer met de krulpeterselie en eventuele overige citroenpartjes.