Klassieke scampi diabolique in currysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassieke scampi diabolique in currysaus

Klassieke scampi diabolique in currysaus

met gebakken courgette en tomatenketchup

Speciaal ingrediënt in je box! De pappardelle komt van De Pastafabriek, een Italiaans familiebedrijf waar iedereen met passie en liefde de verse pasta maakt.

Labels:
Familie
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Schaaldieren
Sulfiet
Eieren
Tarwe
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

25 ml

Witte wijn

(Bevat Sulfiet)

125 gram

Verse pappardelle

(Bevat Eieren, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

30 gram

Tomatenketchup

1.5 tl

Paprikapoeder

½ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

25 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3150 kJ
Energie (kcal)753 kcal
Vetten26.8 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels7.1 g
Eiwitten34.6 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Kom
Schuimspaan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot voor de tomaat en de pappardelle. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bieslook fijn. Snijd de courgette in de lengte in vieren en snijd vervolgens in dunne schijfjes.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg per persoon: 1 1/2 tl currypoeder en 1 1/2 tl paprikapoeder toe. Bak 1 minuut. Voeg vervolgens de tomatenketchup toe. Bak 1 - 2 minuten al roerend. Blus af met 1 1/2 el witte wijn per persoon en laat de alcohol al roerend verdampen. Voeg daarna de room en het water toe aan de pan. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Roer goed door en laat 4 - 6 minuten reduceren. Verlaag het vuur en laat zachtjes pruttelen.

Tomaten blancheren
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een tweede pan op middelhoog vuur. Bak de courgette 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de onderkant van elke tomaat kruislings in en dompel ze 20 seconden onder in de pot met kokend water. Haal ze eruit met een schuimspaan en pel de tomaat. Laat de pot met kokend water op het vuur staan. Snijd de tomaat daarna heel fijn. Meng in een kom de tomaat met de helft van de bieslook, breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.

Pappardelle koken
4

Kook de pappardelle in 3 - 4 minuten gaar in dezelfde pot van de tomaat. Giet af en laat uitstomen (zie Tip). Voeg de courgette toe aan de pan met saus wanneer de courgette goudbruin kleurt.

Tip: Meng eventueel een scheutje extra vierge olijfolie door de pasta zodat de pasta niet aan elkaar blijft plakken.

Garnalen bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Bak de garnalen 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en roer vlak voor serveren met de tomaat door de saus.

Serveren
6

Verdeel de pappardelle over de borden en schep de saus eroverheen. Garneer met de overige bieslook.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?