Kipworstjes speciaal met romige spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipworstjes speciaal met romige spinazie

Kipworstjes speciaal met romige spinazie

met knapperige patatjes uit de oven

Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.

Labels:
Familie
Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 snufje

Nootmuskaat

20 ml

Currysaus

(Bevat Mosterd)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)769 kcal
Energie (kJ)3219 kJ
Vetten43.5 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten61.1 g
waarvan suikers6 g
Vezels14 g
Eiwitten28.9 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes van maximaal 1 cm dik. Meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Patatjes bakken
2

Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Snijden
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Spinazie bakken
4

Verhit 1/2 el boter in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en 2/3 van de ui 1 - 3 minuten. Scheur de spinazie klein boven de pan en bak 4 - 6 minuten mee, of tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Haal de spinazie daarna uit de pan en houd apart in een kom.

Kipworstjes bakken
5

Verhit 1/2 el boter per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de kipworstjes in 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 6 – 8 minuten verder. Keer de worstjes regelmatig om (zie Tip).

Tip: De worstjes worden geserveerd met rauwe ui. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de worstjes.

Serveren
6

Meng 1 el mayonaise per persoon door de spinazie en verdeel over de borden. Snijd de worstjes voorzichtig in de lengte doormidden, leg op elk bord twee worstjes en verdeel de currysaus en de overige ui over de worstjes. Haal de patatjes uit de oven en verdeel naast de spinazie en de kipworstjes speciaal. Serveer met de overige mayonaise.