Kipworstjes met kruidige rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipworstjes met kruidige rijst

Kipworstjes met kruidige rijst

met knoflook-snijbonen in basilicumcrème

De kipworstjes zijn gemaakt van lokale scharrelkippetjes en gekruid met paprika, oregano en tijm - ze bevatten speciaal voor ons minder zout!

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Basmatirijst

100 gram

Gesneden snijbonen

15 ml

Basilicumcrème

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)638 kcal
Energie (kJ)2670 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers5 g
Vezels6.5 g
Eiwitten25 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijbonen bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten aan.
  • Voeg de gesneden snijbonen toe en bak nog 10 – 12 minuten.
  • Voeg de laatste 2 minuten de basilicumcrème toe, roer goed door en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat snijbonen rijk zijn aan vezels voor gezonde darmen, calcium voor sterke botten, kalium voor een gezonde bloeddruk en ijzer voor een hoog energieniveau?

Kipworstjes bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. 
  • Dek de pan af en bak nog 4 - 6 minuten verder. Keer regelmatig om.
  • Snijd ondertussen de bieslook en bladpeterselie grof.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
Serveren
4
  • Meng de verse kruiden en de tomatenblokjes met de gekookte rijst. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de kruidenrijst over de borden.
  • Serveer de kipworstjes en snijbonen ernaast.