Skip to main content
Kipshoarma met couscoussalade
Kipshoarma met couscoussalade

Kipshoarma met couscoussalade

Avec des pains pita et une sauce à l’ail

4.2
(1,8K)

Aan smaak geen gebrek met deze kipshoarma, onze slager heeft het vast voor je op smaak gebracht met onder andere piment, cayenne, gemalen koriander, paprikpapoeder en kaneel. Samen met de makkelijke couscoussalade zet jij daardoor vliegensvlug een lekkere maaltijd op tafel.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Ei
Mosterd
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Ei, Mosterd)

40 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Mosterd, Soja)

100 gram

Kipshoarma

2 stuk(s)

Volkoren pitabroodje

(Bevat: Gluten)

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Komkommer

5 leaves

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

3 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Gemengde sla

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

½ ml

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3770 kJ
Energie (kcal)901 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels9 g
Eiwitten36 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan

Instructies

wel
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden of gebruik een broodrooster om de pita's te verwarmen. • Bereid de bouillon. • Pers de knoflook of snijd fijn en meng door de mayonaise. • Doe de couscous in een kom, giet de bouillon erover, dek af en laat 10 minuten wellen.

bak
2

• Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelmatig vuur. • Bak de kipshoarma in 6 – 8 minuten gaar. • Bak ondertussen de pita's 3 – 4 minuten in de oven of verwarm ze in een broodrooster.

snijd
3

• Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in blokjes. • Hak de muntblaadjes en bladpeterselie grof. • Meng de tomaat, komkommer, munt en bladpeterselie door de couscous en breng op smaak met peper en zout

serven
4

• Verdeel de pita's over de borden. • Laat iedereen zelf de pita's vullen met de kipshoarma, de slamix en de knoflooksaus. • Serveer met de couscoussalade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders