HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipsaucijs Speciaal Met Romige Spinazie
topBanner
Kipsaucijs speciaal met romige spinazie

Kipsaucijs speciaal met romige spinazie

met knapperige aardappelpartjes uit de oven

Lees meer

Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.

Labels:FamilieNieuwNewFamilie
Allergenen:MosterdEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Kipworst

300 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Ui

500 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 snufje

Nootmuskaat

40 ml

Currysaus

(BevatMosterd)

50 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3214 kJ
Energie (kcal)768 kcal
Energie (kJ)3214 kJ
Energie (kcal)768 kcal
Vetten47.0 g
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten56 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers12.0 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels9.43 g
Vezels9.43 g
Eiwitten30 g
Eiwitten30 g
Zout2.0 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in parten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

2

Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

4

Verhit 1/2 el roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en 2/3 van de ui gedurende 1 - 3 minuten. Scheur de spinazie klein boven de pan en bak nog 4 - 6 minuten mee tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Haal de spinazie daarna uit de pan en zet apart in een kom.

5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de kipsaucijs in 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 10 – 12 minuten verder. Keer de kipsaucijs regelmatig om.

Tip: De worsten worden geserveerd met rauwe ui. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de worsten.

6

Meng 1 el mayonaise per persoon door de spinazie en verdeel over de borden. Snijd de worst voorzichtig in de lengte doormidden, leg op elk bord een worst en en verdeel de currysaus en de overige ui boven de worsten. Haal de aardappelen uit de oven en verdeel de aardappelparten ernaast. Serveer met de overige mayonaise.