Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Kipworst
150 gram
Spinazie
½ stuk(s)
Ui
250 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 snufje
Nootmuskaat
20 ml
Currysaus
(Bevat Mosterd)
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
1 el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in parten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
Verhit 1/2 el roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en 2/3 van de ui gedurende 1 - 3 minuten. Scheur de spinazie klein boven de pan en bak nog 4 - 6 minuten mee tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Haal de spinazie daarna uit de pan en zet apart in een kom.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de kipsaucijs in 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 10 – 12 minuten verder. Keer de kipsaucijs regelmatig om.
Tip: De worsten worden geserveerd met rauwe ui. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de worsten.
Meng 1 el mayonaise per persoon door de spinazie en verdeel over de borden. Snijd de worst voorzichtig in de lengte doormidden, leg op elk bord een worst en en verdeel de currysaus en de overige ui boven de worsten. Haal de aardappelen uit de oven en verdeel de aardappelparten ernaast. Serveer met de overige mayonaise.