HelloFresh
topBanner
Kippastei met prei, champignons en rozemarijn

Kippastei met prei, champignons en rozemarijn

met zelfgemaakte ragout en een tomatensalade

Lees meer

.

Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Kippendij met bot

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

125 g

Champignons

1 stuks

Prei

2 tl

Gemalen rozemarijn

50 ml

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ stuks

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Tomaat

30 g

Rucola en veldsla

1 el

Rodewijnazijn

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

600 ml

Groentebouillon

1 el

Bloem

2 tl

Mosterd

2 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4100 kJ
Energie (kcal)980 kcal
Vetten70.0 g
waarvan verzadigd33.7 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels7 g
Eiwitten37 g
Zout4.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng de 300 ml bouillon per persoon aan de kook in een pan met deksel. Snijd de kippendij op 2 plekken in tot het bot. Voeg de kippendij toe aan de bouillon en kook, afgedekt, 13 - 15 minuten zachtjes op laag vuur, of tot de kip gaar is. Haal de kip met een schuimspaan uit de bouillon en laat afkoelen (zie TIP). Bewaar 150 ml van de bouillon per persoon.

2

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de prei in dunne ringen.

3

Verhit 1 el roomboter per persoon in de hapjespan op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de ui en de prei 3 - 4 minuten. Verhoog het vuur, voeg de champignons en 1 tl rozemarijn per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe aan de groente, meng goed en bak 1 minuut mee. Blus af met 1 el rodewijnazijn per persoon en de bewaarde bouillon. Laat indikken op middelhoog vuur. Trek ondertussen met twee vorken het kippenvlees van het bot.

4

Voeg het kippenvlees en de crème fraîche toe aan de groenten. Breng op smaak met peper, zout en 1 tl mosterd per persoon. Roer goed door. Schep de kippenragout in een ovenschaal die net iets kleiner is dan het bladerdeeg. Leg het bladerdeeg dan over de ragout in de ovenschaal en stop de randen in. Snijd de bovenkant kruislings in en breng het bladerdeeg op smaak met peper en zout. Bak 15 -20 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg gaar is en goudbruin kleurt.

5

Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom de tomaat met de salade en 1/2 tl witte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de kippenpastei over de borden. Serveer met de salade.