Skip to main content
Kipgehaktballetjes met romige citroen-spaghetti
Kipgehaktballetjes met romige citroen-spaghetti

Kipgehaktballetjes met romige citroen-spaghetti

met Grana Padano, courgette en spinazie

4.1
(142)

Receptontwikkelaar Steffi: "Dit recept staat in een handomdraai op tafel. De citroen in de saus biedt een balans tegen de romigheid, wat voorkomt dat het gerecht te zwaar wordt. De gekruide kipgehaktballetjes en de Grana Padanovlokken geven een hartig element aan het gerecht. En dat alles binnen 700 calorieën!"

Labels:
Calorie Smart
Riche en protéines
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Ei)

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Mediterrane kruiden

50 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

50 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Citroen

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2906 kJ
Energie (kcal)695 kcal
Vetten21.9 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten80.8 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels9.3 g
Eiwitten41 g
Zout1.4 g
Potassium376.3 mg
Calcium106 mg
Iron2.2 mg

Benodigdheden

Pan
Spatel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot met een snuif zout en kook de pasta 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de courgette in dunne halve maantjes.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Kipgehaktballetjes bakken
2
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een grote sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de kipgehaktballetjes en courgette 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer de kipgehaktballetjes met een spatel. Voeg de knoflook, ui en Italiaanse kruiden toe aan de pan. Roer door en kook, afgedekt, 3 minuten verder.
Snijden
3
  • Snijd de citroen in 4 partjes en hak de verse kruiden grof.
  • Voeg de room, honing, het sap van 1 citroenpartje, de helft van de verse kruiden en de helft van de kaas toe aan de groenten. Breng op smaak met peper en zout. Laat zachtjes sudderen op middelmatig vuur.
  • Voeg, zodra de pasta klaar is, de pasta toe aan de saus samen met de helft van de spinazie en een scheutje kookvocht naar smaak. Kook tot de spinazie is geslonken.
Serveren
4
  • Serveer de overige spinazie over de borden en verdeel de citroenpasta met kipgehaktballetjes eroverheen.
  • Garneer met de overige verse kruiden en kaas.
  • Serveer de overige citroenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders