Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

met paksoi en topping van pikante honingpinda's

Door de rijst in knoflook en sesamolie te bereiden voeg je extra veel smaak toe aan dit gerecht!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

65 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Paksoi

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Kipfilethaasjes

10 gram

Pikante honingpinda's

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

0.17 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)636 kcal
Energie (kJ)2661 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers17 g
Vezels8.7 g
Eiwitten35 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Weeg de risottorijst af. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de sesamolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook in 2 - 3 minuten goudbruin. Verlaag het vuur en voeg de risottorijst, 100 ml water per persoon en een snuf zout toe aan de pan (zie Tip). Kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Bewaar afgedekt tot serveren.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

Snijden
2

Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd in repen (zie Tip). Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snijd de kipfilethaasjes in stukken van 1 – 2 cm.

Tip: Houd je van knapperige groenten? Snijd de paksoi dan in grovere stukken zodat ze lekker knapperig blijven tijdens het bakken.

Groenten bakken
3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de wortel 3 - 5 minuten. Voeg de paksoi toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Bak, afgedekt, 2 - 4 minuten en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Kip bakken
4

Verhit in een koekenpan 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middellaag vuur. Roerbak de kipfiletstukjes 5 - 7 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de zoet-pittige chilisaus, sojasaus en ketjap toe aan de kip.

Pinda's hakken
5

Hak de pikante honingpinda's grof.

Serveren
6

Verdeel de rijst en groenten over de borden. Schep de kipfiletstukjes en de saus over de rijst. Garneer met de pikante honingpindastukjes.