Skip to main content
Kipfilet met pestokrieltjes
Kipfilet met pestokrieltjes

Kipfilet met pestokrieltjes

met courgette en paprika

Pesto komt oorspronkelijk uit de Italiaanse stad Genua, de hoofdstad van de regio Ligurië. De pesto die we nu kennen werd voor het eerst beschreven in een kookboek in 1863, maar het gaat terug tot in de tijd van de Romeinen!

Labels:
Caloriebewust
Familie
-30% koolhydraten
Allergenen:
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

20 gram

Pesto genovese

(Bevat: Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Pinda's, Noten)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

⅓ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2863 kJ
Energie (kcal)684 kcal
Vetten41.5 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten45.6 g
waarvan suikers10 g
Vezels8.8 g
Eiwitten30.4 g
Zout1.7 g
Potassium512.1 mg
Calcium44.8 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Krieltjes bakken
1
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de krieltjes, afgedekt, 8 - 10 minuten.
  • Haal het deksel van de pan, breng op smaak met peper en zout en bak nog 2 - 4 minuten. Schep regelmatig om.
Groenten snijden
2
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de courgette in halve maantjes en de paprika in reepjes.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Krieltjes afmaken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui, paprika en courgette 3 minuten.
  • Meng ondertussen, zodra de krieltjes gaar zijn, de pesto erdoor.
Serveren
4
  • Voeg de kip toe aan de groenten en bak 2 minuten per kant.
  • Verlaag het vuur en bak nog 4 minuten per kant, of tot de kip gaar is.
  • Serveer de pestokrieltjes met de kip en groenten.
  • Serveer de mayonaise ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders