BestellenCadeaubon
Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

met sperziebonen en gomasio

Gomasio is een Japans specerij van gemalen sesamzaadjes en een snuif zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Klimaatbewust
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2.5 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

40 gram

Witte langgraanrijst

100 gram

Sperziebonen

100 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevatten Selderij)

¼ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

100 gram

Kippendijreepjes

Zelf toevoegen

1 tl

Honing

¼ stuk(s)

[Zoutarm] kippenbouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)589 kcal
Energie (kJ)2466 kJ
Vetten25.5 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten59.1 g
waarvan suikers23.2 g
Vezels8.2 g
Eiwitten27 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Waterkoker
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Kook 200 ml water per persoon in een waterkoker voor de rijst.
  • Bren water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de sperziebonen.
  • Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en ui 1 - 2 minuten (zie Tip). Voeg de rijst toe en bak 1 minuut al roerend.

Tip: Gember heeft een scherpe smaak. Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Voeg dan naar smaak minder gember toe.

Sperziebonen bereiden
2
  • Voeg het water in de waterkoker toe aan de pot met rijst.
  • Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de pot en breng weer aan de kook. Kook, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur.
  • Voeg in de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Giet daarna eventueel af en houd warm tot serveren.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze en kook 10 minuten in de andere pot met deksel.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zorgen zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Kip bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak de kippendijreepjes met 3/4 tl Koreaanse kruiden per persoon 6 - 8 minuten.
  • Voeg in de laatste 2 minuten de zoete Aziatische saus en per persoon: 1 tl honing en 1 el water toe aan de kip.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden.
  • Schep de kip met de saus erop en garneer met de gomasio.

Weetje: Wist je dat bloemkool rijk is aan vitamine C, calcium, kalium en vezels? Belangrijk voor je weerstand, sterke botten en tanden, een gezonde bloeddruk en gezonde darmen!