
Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
2.5 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
40 gram
Witte langgraanrijst
100 gram
Sperziebonen
100 gram
Bloemkoolrijst
¼ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)
100 gram
Kipfiletblokjes
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat: Tarwe, Soja)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat: Sesamzaad)
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
½ el
Zonnebloemolie
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout

Tip: Gember heeft een redelijk pittige smaak. Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Voeg dan naar smaak minder gember toe.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zorgen zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.


Weetje: Wist je dat bloemkool rijk is aan vitamine C, calcium, kalium en vezels? Belangrijk voor je weerstand, sterke botten en tanden, een gezonde bloeddruk en gezonde darmen!