Kikkererwtencurry met zoete aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kikkererwtencurry met zoete aardappel

Kikkererwtencurry met zoete aardappel

met rijst, mangochutney en verse munt en koriander

Kurkuma is een plant met prachtige bloemen. Het eetbare deel zit onder de grond en noemt men ook wel geelwortel.

Labels:
Veggie
Vegan

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.5 cm

Verse gember

2 cm

Verse kurkuma

1 blik(ken)

Kikkererwten

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

125 ml

Kokosmelk

75 gram

Basmatirijst

4.95 gram

Verse koriander en munt

50 gram

Spinazie

20 gram

Mangochutney

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

75 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)994 kcal
Energie (kJ)4161 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten141 g
waarvan suikers32 g
Vezels15.1 g
Eiwitten23 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Soeppan met deksel

Instructies

Préparer
1

Préparez le bouillon. Dans la casserole, portez une grande quantité d'eau à ébullition pour le riz avec une pincée de sel. Détaillez la patate douce en dés de 1 cm maximum. Émincez l’oignon. Écrasez ou émincez l’ail. Râpez le gingembre et le curcuma frais. Égouttez les pois chiches.

Tip: Let op, kurkuma geeft af. Gebruik handschoentjes of doe een boterhamzakje om je handen voordat je gaat raspen.

Cuire à la marmite
2

Faites chauffer 1/2 cs d’huile de tournesol par personne à feu moyen-vif dans la marmite à soupe et revenir l’ail, l’oignon, le gingembre et le curcuma 1 à 2 minutes. Ajoutez les dés de patate douce et poursuivez la cuisson 3 à 4 minutes.

Cuire à l'eau
3

Arrosez avec 1/2 cs de vinaigre de vin blanc par personne, le bouillon, les cubes de tomates et le lait de coco. Portez le curry à ébullition. Baissez le feu et laissez mijoter à petit bouillon 10 à 15 minutes à couvert, jusqu’à ce que la patate douce soit tendre. Pendant ce temps, faites cuire le riz 10 à 12 minutes à couvert. Ensuite, égouttez-le et réservez-le sans couvercle.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan 50 ml kokosmelk door 50 ml bouillon. Serveer eventueel ook minder rijst. Van de rest van de gekookte rijst kun je een kokos-rijstpudding maken als dessert of ontbijt.

Couper
4

Détachez les feuilles de menthe des brins. Ciselez-les finement, de même que la coriandre.

Préparer le curry
5

Retirez le couvercle de la marmite et ajoutez les pois chiches au curry lors des 5 dernières minutes de cuisson. Ajoutez aussi les épinards par poignée et laissez-les réduire en remuant. Salez et poivrez.

Tip: Kikkererwten zijn voedzaam door de vele vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen - zoals vitamine E voor een sterke weerstand.

Servir
6

Servez le riz et le curry dans des assiettes creuses. Garnissez le tout avec la menthe et la coriandre fraîches. Accompagnez du chutney de mangue.