Skip to main content
Slabootjes met kip en noedels
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!

Het kleine broertje van romaine is little gem. De zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor frisse hapjes waar je zelfs geen vork en mes bij nodig hebt.

Allergenen:
Tarwe
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

50 gram

Mie noedels

1 stuk(s)

Little gem

20 gram

Mangochutney

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Gefrituurde uitjes

Zelf toevoegen

1 el

[Zoutarme] sojasaus

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3264 kJ
Energie (kcal)780 kcal
Vetten39.1 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten74.5 g
waarvan suikers28.1 g
Vezels7.1 g
Eiwitten28.6 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Steelpan
Saladekom
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Meng in een saladekom de wittewijnazijn en de helft van de honing. Voeg de komkommer toe en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om. Bewaar apart tot serveren. Roer af en toe door.
  • Breng water aan de kook in een steelpan voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in reepjes.
Kip bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 minuut.
  • Voeg het kipgehakt toe en bak in 5 - 6 minuten los. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de puntpaprika 4 - 5 minuten (zie Tip).

Tip: Je kunt de puntpaprika eventueel ook rauw serveren.

Noedels koken
3
  • Kook de noedels 3 - 4 minuten. Bewaar wat van het kookvocht. Giet af en voeg de noedels toe aan de kip.
  • Voeg de ketjap en de helft van de sojasaus toe. Voeg een scheutje kookvocht toe indien de noedels te droog zijn.
  • Meng in een saladekom de mayonaise, extra vierge olijfolie, de overige sojasaus en de overige honing (zie Tip).

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat dan de sojasaus achterwege.

Serveren
4
  • Houd 3 - 5 slablaadjes per persoon apart. Snijd de overige sla grof en voeg toe aan de saladekom. Roer goed door de dressing heen.
  • Serveer alle ingrediënten apart op tafel: de noedels met kip, slablaadjes, mangochutney, salade, gefrituurde uitjes, komkommer, sambal en puntpaprika.
  • Laat iedereen zelf de slabootjes naar smaak vullen, of maak er eventueel een noedelsalade van! 

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes